inicijativa

Paddy Ashdown predlaže afganistanski Dayton

Paddy Ashdown
05.07.2010.
u 10:09

Ashdown priznaje da sporazum ne bi otklonio mogućnost građanskog rata u Afganistanu.

Britanski političar i bivši visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown  predložio je da se održi međunarodna konferencija o budućnosti Afganistana čiji bi cilj bio sporazum, nalik onom za BiH iz Daytona 1995., kojim bi se osigurao teritorijalni integritet zemlje, a jamci sporazuma bile bi velike sile poput SAD-a, Kine i Rusije, prenosi BBC.

Svoj prijedlog Ashdown je iznio u autorskom tekstu u današnjem The Timesu. Ashdown priznaje da sporazum ne bi  otklonio mogućnost  građanskog rata u Afganistanu, ali bi bio najbolji mogući bedem protiv jednoga takva sukoba.

- Hoće li biti teško? Hoće, ali ne onoliko koliko bi bilo suočavanje s posljedicama neuspjeha. Hoće li to podrazumijevati i suradnju s pojedinim, krajnje neugodnim likovima? Svakako da hoće, ali ni Milošević i Tuđman nisu bili anđeli u Bosni. Jednostavno, ako shvatimo da nije moguće ono čemu smo se nadali, onda nema druge nego razmotriti ono što nam je ostalo, ma koliko neugodno bilo - napisao je Paddy Ashdown u The Timesu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije