Doboj

Pali izvršitelji spektakularne pljačke zlata

Zlatara
14.08.2013.
u 11:03

Ekipa je puzala ventilacijskim sustavom i probila krov

Dobojska policija uhitila je sedam muškaraca s područja više općina u RS i FBiH koji su osumnjičeni za spektakularnu pljačku zlatarnice “Gold F” iz koje su ukrali četiri kilograma zlatnog nakita vrijednog oko 320.000 maraka.

Sedam uhićenih


Uhićeni su Elvir Merdić, Almir Merdić, Jozo Kučko, Dalibor Danilović, Adnan Harić, Rasim Aldobašić i Senad Selimović, da bi nakon ispitivanja, samo prvi ostao iza rešetaka. Ostali se brane sa slobode. Istražitelji još pokušavaju utvrditi tko je od osumnjičenih izravno sudjelovao u pljački ove zlatare, kao i kakva ulogu je imao svaki od njih u tom događaju. Utvrđuje se i gdje je ukradeno zlato završilo, kao i da li je još osoba umiješalo svoje prste. Podsjećamo, zlatara “Gold F” koja se nalazi u sklopu tržnog centra “BMD” u Doboju, opljačkana je i u noći između 31. svibnja i 1. lipnja ove godine. Očito dobro uvježbani provalnici u zlataru su ušli tako što su izbušili rupu na krovu tržnog centra. Istraga je pokazala da su lopovi prethodno isjekli žičanu ogradu oko tržnog centra te se skalama sa zadnje strane objekta popeli na krov. Potom su vjerojatno pomoću flekserice isjekli rupu na krovu i spustili se u unutrašnjost objekta. Koliko su lopovi bili izvježbani govori i podatak da su, nakon što su ušli u tržni centar, puzali kroz ventilacijski sistem i tako došli točno iznad zlatare, koja se nalazi na prvom katu.

Profesionalna pljačka


Onda su i tu probili krov i spustili se na mjesto. Mirno su pokupili sav zlatni nakit, manju količinu srebrnog nakita i novčanik sa manjom svotom novca. Pljačka je otkrivena tek sutra, kada je tržni centar otvoren i kad su radnici ušli unutra. Policija nastavlja s istragom u cilju utvrđivanja činjenica na okolnosti izvršenja kaznenog djela, naveli su u policiji i dodali da su u kući koju koristi osumnjičeni Danilović pronašli falsificiranu novčanicu i laptop koji je poslan na vještačenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?