PRAVE CIRKUS

Palislamović ‘ne priznaje zakone države BiH’

bugojno
VL FOTO
04.07.2010.
u 10:37

Državna tužiteljica na Sudu je otkrila nove detalje iz istrage do kojih se došlo praćenjem osumnjičenika

Naser Palislamović i ostali osumnjičeni za teroristički napad u Bugojnu na Sudu BiH pokušavaju praviti cirkus. Palislamović, osumnjičeni za organiziranje napada na policijsku postaju u Bugojnu, zatražio je da od njega udalje njegova odvjetnika po službenoj dužnosti, govoreći kako mu je Alah dovoljan.

- Utrpali ste mi ovog čovjeka bez mog znanja. On meni ne treba, kazao je Palislamović, koji nije htio ustati dok se obraćao sucu. On je to pravdao svojim vjerskim razlozima, za što sudac Nenad Šeleda nije imao mnogo razumijevanja pa ga je udaljio iz sudnice, kao i Emina Osmanagića, pomagača Harisa Čauševića u ovom napadu. Za razliku od ove dvojice koji su govorili i previše, Nedžad Keško uopće nije želio govoriti, što je sucu Šeledi zadalo novi problem. Stoga je stručna suradnica Tužiteljstva BiH Razija Peco morala javno potvrditi da se uistinu radi o Keški, a i on je, također, zajedno s Harisom Špagom, koji također nije htio govoriti, odstranjen iz sudnice.

Keško i Špago babysitteri

- Kada bih imao kontakt s vama, prestao bih biti musliman, a to ne želim. Po mojoj vjeri, nama muslimanima zabranjeno je da se sudimo pred drugim sudom, ako bih sudjelovao u ovom postupku, prestao bih biti musliman, kazao je Keško sucu Šeledi, koji, očito, “ne priznaje” nijedan drugi sud, osim Suda BiH, odgovorivši mu kako je ‘‘Sud BiH prvi sud’’. Sudac ga je još i dodatno “poučio” islamu rekavši mu kako komunicira s mnogo muslimana, a da zbog toga nitko nije prestao biti pripadnik svoje vjere. Nedžad Keško ranije je zatražio i ispis iz državljanstva BiH, iako nije zatražio državljanstvo druge države. Njegov otac Ismet medijima je kazao kako mu je sin nevin te da je samo sa Špagom otišao po Palislamovićevo dijete, što tvrdi i Aldin Lejlić, Špagin odvjetnik.

Novi detalji

- Palislamović je mog branjenika pozvao u večernjim satima. Kazao mu je kako je prilikom potjere imao prometnu i da bježi, a da je dijete, koje je bilo s njim u autu, ostavio na određenom mjestu. Moj branjenik je mislio da bježi jer nema vozačku. Nije znao za napad u Bugojnu. On i Keško su otišli i uzeli dijete s ulice, što je potvrdilo i dijete, objasnio je Lejlić. Tužiteljica Ozrenka Nešković otkrila je nove detalje. Prema istrazi, Palislamović je pozvao Čauševića kazavši mu da ‘‘ima jedan poslić za njega’’ i da se radi o ‘‘osveti brata Rijada Rustempašića’’. Pred policijsku postaju dovezli su se Palislamovićevim nissanom, zajedno izvukli bijelu vreću s eksplozivnom napravom i postavili je kod zgrade, aktiviravši je uz pomoć sporogorećeg štapina. Otkrila je i to da je pronađena veća količina naoružanja koja bi se mogla dovesti u vezu s terorističkim napadom. Osmanagić, Keško i Špago sumnjiče se da su nakon terorističkog napada pomogli Palislamoviću da ga sakriju, kao i njegovo vozilo, pronađeno kod Osmanagića. Idriz Kamenica tvrdi da Palislamović u to vrijeme nije bio u Bugojnu, a Keškin odvjetnik kaže kako nema dovoljno dokaza da je njegov branjenik skrivao Palislamovićevo vozilo.

Ključne riječi

Komentara 1

NX
nevidljiv_x
19:15 04.07.2010.

Nerazumijem sto se tu ima suditi?????????Prvo cvrsto i izdrzljivo drvo i javno vjesanje! Jer takvi nemaju prava na zivot! Bog!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?