planovi za 2012.

Papa Benedikt XVI. posjetit će Kubu iduće godine

papa benedikt xvi.
Reuters/PIXSELL
09.12.2011.
u 10:21

Bit će to drugi posjet jednog pape toj komunističkoj zemlji, jer je ondje 1998. godine već bio Ivan Pavao II.

Među zemljama koje će iduće godine posjetiti papa Benedikt XVI. naći će se i Kuba, prenosi BBC. Bit će to drugi posjet jednog pape toj komunističkoj zemlji, jer je ondje 1998. godine već bio Ivan Pavao II.

Čelnik Kubanske biskupske konferencije monsinjor Jose Felix Perez rekao je kako će se Papa susresti i s članovima vlade predsjednika Raula Castra, no glavi je razlog posjeta davanje počasti  zaštitnici Kube, Djevici Caridada del Cobrea.

Kubanska je crkva inače tijekom posljednjih godina igrala važnu ulogu kao posrednik u puštanju više desetaka političkih zatvorenika na slobodu. Papa Ivan Pavao II. tijekom svojega je posjeta održao misu na Trgu revolucije u Havani, a pritom je pozvao Kubu da se otvori svijetu, a svijet da se otvori Kubi.

Benedikt XVI. također razmišlja da usput posjeti i Meksiko, a Vatikan će više detalja o posjetima objaviti u ponedjeljak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije