JMJ U MADRIDU

Papa mladima: Nemojte se plašiti budućnosti

Benedikt XVI. na Cuatro Vientos
21.08.2011.
u 11:16

Slijedeći Međunarodni dan mladeži održat će se u srpnju 2013. u Rio de Janeiru, a Benedikt XVI. će tada imati 86 godina

MADRID – „Nemojte se plašiti budućnosti, nemojte se plašiti svijeta, neka vas, dragi prijatelji, ni jedna protivština ne paralizira“, poručio je papa Benedikt XVI. mladima okupljenima na 26. Međunarodnom danu mladeži u Madridu (JMJ) zaključenom danas svećanom misom na zračnoj luci Cuatro Vientos.  Oko dva milijuna mladih okupilo se na tom madridskom aerodormu, prema procjeni španjolske televizije Tele-Madrid, koja se poziva na policijske izvore, i koja prenosi svaki trenutak ovog trećeg boravka Benedikta XVI. u Španjolskoj. Na nedjeljnoj euharistijskoj svećanosti na Cuatro Vientosu nije bilo dovoljno hostija za sve.

Madridski Međunarodni dani mladeži polučili su veliki uspjeh. Španjolska tv je Benedikta XVI. nazvala „Papom osmijeha“. Veliko zadovoljstvo vidjelo se na licu Benedikta XVI., koji je dobro podnio i ovo naporno putovanje i madridsku vrućinu.

Slijedeći Međunarodni dan mladeži održat će se u srpnju 2013. u Rio de Janeiru, a Benedikt XVI., koji se nada kako će biti i na tom susretu mladih cijeloga svijeta, će tada imati 86 godina.

Benedikta XVI. je pred misno slavlje na aerodormu Cuatro Vientos dočekao španjolski kralj Juan Carlos, koji se Papi obratio na talijanskome jeziku (Juan Carlos je rođen i živio je u Rimu) sa  suprogom Sofijom. Benedikt XVI. se tijekom trodnevnog boravka u Madridu susreo sa svojim “neprijateljom” sadašnjim premijerom Joseom Zapaterom, koji je uveo “protucrkvene” zakone, kao što je onaj o pobačaju usvojen prije 14 mjesec, ali i sa “saveznikom”  Marianom Rajoyom, vjerojatnim budućim španjolskim premijerom. Benedikt XVI. nije spočitavao zakone kojima se Crkva protivi, kao što je onaj koji omogućuje prekid trudnoće. Ne samo što pitanje pobačaja Papa nije spomenuo, te što je svima koji su se ispovjedili bilo omogućen oprost od toga grijeha, već je Papa pozvao na suradnju Crkve s građanskim institucijama.

„Kada se Crkva i institucije zajedno usmjere u djelovanju, onda se ostvaruje načelo dobra koje uključuje sve u jedinstvu“, rekao je Papa.  

„Dragi prijatelji“, tako se Benedikt XVI. obratio mladima, koje je pozvao jačanje vjere u sebi i njezino širenje svijetom. Upozorio je, tijekom homilije na svećanoj misi u nedjelju, kako se Isusa može slijediti jedino u zajednici sa Crkvom, a ne samostalno.

„Tko popusti pred izazovom da ide za svoj račun ili da živi vjeru prema individualističkom mentalitetu, a što je postalo dominantim u društvu, upada u opasnost da se nikada ne susretne s Isusom Kristom ili da slijedi lažnu sliku o Njemu“, kazao je Benedikt XVI.

„Ljubite Crkvu koja vas je naučila da bolje upoznate Krista, koja vam je otkrila ljepotu ljubavi“, poručio je Papa i mladima naglasio kako svijet ima potrebu „za vašim svjedočenjem vjere“.

„Mislim da je vaša prisutnost ovdje, mladi pridošli sa pet kontinenata, plodnosti mandata koji je Krist dao Crkvi“, zaključio je Benedikt XVI. homiliju tijekom euharistijskog slavlja na aerodromu Cuatro Vientos. Vidimo se u Rio De Janeiru!.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije