Challenge kup

Papak: Bolja utreniranost i iskustvo bili su presudni

Rukomet
11.03.2013.
u 10:33

Krajnji je dojam da je pobjeda Samoborčanki ipak malo previsoka

Ipak se ekipa Fantasyland iz Samobora pokazala prejaka za mostarske rukometašice. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Challenge kupa koja je odigrana u Mostaru, Samoborčanke su slavile uvjerljivo 25:17, tako da će, sve su prilike, uzvrat u Samoboru biti formalnost.

Loše otvaranje susreta

Rukometašice Zrinjskog loše su ušle u meč, tako da su gošće povele 3:0, međutim Plemkinje su zbile redove i ubrzo se vratile u utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo iznimno borbeno s dosta grešaka u napadu obje ekipe, a posebno se istaknula vratarica mostarske ekipe Blaženka Pandža, koja je svojim obranama držala Plemkinje u igri. Nakon nekoliko vezanih grešaka u napadu Fantasylanda, Andrea Prusina donosi prvo izjednačenje za Mostarke (9:9). Taj se rezultat nije mijenjao skoro 10 minuta, da bi Ana Vrančić u 28. minuti prvi put dovela Zrinjski u vodstvo. Odmah potom uslijedilo je izjednačenje, ali isto tako i ponovno vodstvo Zrinjskog pogotkom Ivane Mlakić (11:10). To je, ispostavit će se, bilo i zadnje vodstvo Mostarki.

Pad u drugom dijelu

S tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u nastavku Zrinjski ponovno loše započeo, te su gošće vrlo brzo došle do prednosti od dva gola razlike. Plemkinje preko Kekić i Prgude dolaze do izjednačenja i tada nastaje očigledan pad u igri Zrinjskog, što su iskusne Samoborčanke znale iskoristiti. Malo pomalo, povećavale su svoju prednost da bi utakmicu riješile s osam pogodaka razlike u svoju korist. - U oba poluvremena naš ulaz u igru bio je loš. U prvom smo se vraćali, na kraju i otišli na odmor s prednošću, međutim, realno, Samobor je bolja i spremnija ekipa od nas, igraju u kvalitetnijoj ligi, i to je moralo doći do izražaja - kazala je trenerica Zrinjskog Ana Papak. Ipak, dojma smo kako uvjerljiva pobjeda gošći i nije stvarni pokazatelj snaga. - Pobjeda Samobora je zaslužena, bolja utreniranost i iskustvo su presudili - dodala je trenerica Zrinjskog. Uzvratni susret igrat će se u Samoboru za pet dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije