Odluka Obame

Patrick S. Moon novi veleposlanik Amerike u BiH

moon
VL foto
21.05.2010.
u 15:18

Patrick S. Moon koji će naslijediti Englisha najvjerojatnije tek nakon izbora u BiH je karijerni diplomata

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je Patrick S. Moona, novim veleposlanikom u BiH, objavio je State Dpertment.

Time su se potvrdila ranija pisanja Večernjaka da će BiH napustiti dvojica vodećih američkih diplomata, veleposlanik Charles English i zamjeniki Visokog predstavnika Raffi Gregorian.

Patrick S. Moon koji će naslijediti Englisha najvjerojatnije tek nakon izbora u BiH je karijerni diplomata. Trenutačno obnaša dužnost zamjenika savjetnika u State Departmentu za Središnju Aziju. Ranije je bio koordinator za Afghanistan u State Departmentu.

Moon je bio i zamjenik šefa misije u američkom veleposlanstvu u Hrvatskoj. Njegova druga diplomatska iskustva uključuju Beirut, Zair i Ženevu. U Washingtonu je bio u odjelima State Departmenta za europska i euroazijska pitanja za Austriju, Njemačku i Švicarsku. Moon je magistrirao na međunarodnim odnosima na Fletcher školi prava i diplomacije pri Tufts sveučilištu.


Predsjednik Obama je prigodom imenovanja veleposlanika Moona i Christopher W. Murray, za veleposlanika Republike Kongo rekao kako se radi o odličnim diplomatama.


“Jako sam ohrabren da su tako posvećeni i sposobni ljudi prihvatili poziv i priključili se mojoj administraciji i u službi američkom narodu. Radujem se suradnji s njima u predstojećim mjesecima i godinama”, rekao je predsjednik Barack Obama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?