Večernjakov pečat

Pečat na BHRT-u, HRT-u, SKY-u

Pečat
27.02.2013.
u 09:13

21. ožujka ove godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se tradicionalna manifestacija Večernjakov pečat na kojoj se bira osoba godine u BIH

Najrelevantniji izbor Osobe godine u Bosni i Hercegovini (po ocjenama stručnjaka) i ove godine će se održati u Mostaru. Naravno, to je Večernjakov pečat koji već dvanaestu godinu za redom dodjeljuje priznanja osobama koje su svojim radom i zaslugama ostavile najdublji trag u prošloj godini. Među nagradama je svakako i ona najprestižnija - Osoba godine u BiH. Za razliku od prijašnjih godina kada su Osobu godine u BiH birali čitatelji Večernjeg lista, ove godine su uvedene određene promjene.

Način biranja

Naime, ovogodišnjeg dobitnika Večernjakova pečata biraju, ne samo čitatelji Večernjeg lista, nego i stručni žiri koji će u idućih nešto manje od mjesec dana vijećati o izboru Osobe godine u BiH. Već tradicionalno, Večernjakov pečat će se održati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Datum održavanja manifestacije je 21. ožujak. Osim izbora osoba koje su obilježile prošlu godinu, veliku pozornost javnosti privlače i glazbeni gosti Večernjakova pečata. I ove godine glazbeni program teško da će nekoga ostaviti ravnodušnim. Nakon kratke pauze, na pozornicu u Kosači vraća nam se Dubrovački simfonijski orkestar, dok će Akademski zbor Pro musica pod vodstvom don Dragana Filipovića i ove godine biti dio jedne od najglamuroznijih događaja u državi. Prljavo kazalište, Ana Rucner, Jelena Rozga samo su dio glazbenog programa koji pripremamo za vas ove godine. Tu je i nekoliko iznenađenja u glazbenom dijelu koja još uvijek nećemo otkriti. BHRT i ove je godine partner Večernjeg lista u projektu Večernjakova pečata. Tako će državna televizija u BiH i ove godine izravno prenositi događaj iz Kosače, ali Pečat ove godine izlazi izvan granica ove države. Nakon višemjesečnih pregovora, potpisan je sporazum s talijanskom televizijom SKY koja će u svom programu emitirati Večernjakov pečat. Tako ova manifestacija ulazi u granice Europske unije, a ranijih godina smo već pokazali kako nam je tamo i mjesto. Također, i HRT će prenositi Večernjakov pečat, tako će ova manifestacija po prvi put biti prikazana i na “hrvatskoj dalekovidnici”. Sve nabrojano je samo dio promjena s kojima želimo ovogodišnji Pečat dovesti na jednu višu razinu. I tu nije kraj. Pečat ove godine traje tri dana, a ne jedan dan kao ranijih godina. Planirano je održavanje nekoliko okruglih stolova na kojima će se govoriti o aktualnim političkim događajima u Bosni i Hercegovini, stanju u medijima i brojnim drugim aktualnim pitanjima.

Relevantni sugovornici

Važno je napomenuti kako će na ovim događajima sudjelovati regionalni politički lideri, glavni urednici vodećih medija u državi, te brojne druge osobe koje svojim radom sudjeluju u rješavanju problema koji će biti tema okruglih stolova. Po prvi put u povijesti Večernjakova pečata na BHRT-u će biti predstavljeni svi kandidati za Osobu godine u BiH, njih 100. U skoro dvosatnom showu sudionici emisije će obrazložiti razloge kandidature za svakog kandidata, što cijeloj manifestaciji daje jedan ozbiljniji ton. Građani BiH po prvi put će imati priliku detaljno se upoznati s svakim od kandidata, te na taj način dobiti priliku na kvalitetniji način donijeti odluku o izboru svoga kandidata. Kroz nekoliko dana Večernji list u Bosni i Hercegovini će početi s objavom kupona za glasovanje, tako da će svi koji žele dobiti priliku da glasuju za svoje kandidate. Ove godine će Večernjakov pečat dodijeliti ukupno 12 nagrada. Kultura, sport, znanost..., samo su dio kategorija kroz koje će Večernji list nagraditi one koji su u prošloj godini postigli najbolje rezultate. Treba spomenuti kako je sama najava objave imena kandidata za Osobu godine izazvala nezapamćeno zanimanje javnosti u Bosni i Hercegovini. Redakcijski telefon bio je danima okupiran od čitatelja i građana BiH koji su željeli predložiti svoje kandidate.

Višemjesečne pripreme

Treba naglasiti kako su pripreme za ovogodišnji Večernjakov pečat počele još prije nekoliko mjeseci. Samo biranje kandidata traje mjesecima, a sve s ciljem kako bi izbor kandidata bio što kvalitetniji. Kao što možete primijetiti, ove godine je naglasak stavljen na osobe koje su svojom humanošću, hrabrošću, pothvatima obilježile prošlu godinu. Tek gledajući popis koji objavljujemo, može se shvatiti kako u ovoj državi ima mnogo uspješnih ljudi koji nadmašuju crnilo u koje nas je tijekom cijele prošle godine gurala politička situacije. Tu su brojni umjetnici, redatelji, estradnjaci, ali i doktori, znanstvenici koji su dokazali kako je uspjeh u ovoj državi ipak moguć. I zbog toga će biti nagrađeni na našoj manifestaciji 21. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?