Humani cilj

Pedijatrija 60 godina pomaže djeci, a sada treba pomoći njoj

Pedijatrija
Stojan Lasić
05.05.2010.
u 13:34

Ukupan prihod prikupljen humanitarnim koncertom bit će poznat tek za desetak dana, a sav novčani iznos ide za obnovu Klinike SKB-a Mostar koja godišnje liječi i do 7000 djece

U prepunom Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, gdje se okupilo više od 500 građana, održan je humanitarni koncert za Kliniku za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koji je organizirala Mladež HDZ-a BiH.

Domaći glazbenici

Pod ravnanjem maestra Damira Bunoze i Dragana Filipovića, na koncertu su nastupili Simfonijski orkestar Mostar, Katedralni oratorijski zbor Mostar, klape Krš i Drača te solisti Katarina Kikić, Ivo Jurić, Karlo Miličević, Mario Zovko i Josip Prskalo. Cijena ulaznice bila je 10 maraka, a sav prihod od prodaje bit će doniran Klinici za dječje bolesti koja već nekoliko godina vapi za obnovom. Nazočnima se obratio Boris Grbešić, dopredsjednik Mladeži HDZ-a BiH, zahvalivši na velikom odzivu. Istaknuo je da na ovome projektu radi već godinu dana kako bi se dao što snažniji poticaj akciji koju su poduprle i brojne tvrtke i pojedinci. Izrazito je, dodao je, zadovoljan uspjehom koncerta, naročito jer su se odazvale domaće glazbene snage koje su tako dale svoj prilog za pomoć klinici u kojoj se godišnje liječi više od 7000 djece.

Šest desetljeća

Predstojnica Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar prim. dr. Vesne Brkić govorila je o povijesti pedijatrijske prakse u Hercegovini. “Šest desetljeća mostarske pedijatrije nisu samo povijesna činjenica nego i jamstvo da će svakom malom pacijentu koji dođe na ovu kliniku biti pružena vrhunska medicinska skrb. SKB Mostar pravi je prijatelj djeteta, tako da uz pacijente u dobi od rođenja do 18 godina, na Klinici mogu boraviti i majke, za koje su osigurana 24 ležaja”, kazala je dr. Vesna Brkić. Prema njezinim riječima, opremljenost Klinike je zadovoljavajuća posebno kada je u pitanju suvremena oprema, no objektu je potrebna obnova, posebice kada je riječ o dotrajaloj vodovodnoj i električnoj instalaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?