uhićeni u grazu

Petero državljana BiH u Austriji opljačkalo 67 kuća

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Pixsell
03.04.2013.
u 15:02

Privedena su četvorica muškaraca i jedna djevojka koji su otuđili robu vrijednu 383.000 eura

Austrijska policija podnijela je kaznene prijave protiv petero državljana BiH koje sumnjiči za 67 provala i pljački na području Štajerske u kojima je otuđena roba u vrijednosti od 383.000 eura. 

Petorka je privedena krajem siječnja u Grazu, a Klix. ba ističe da je dio ukradene robe završio i na bosanskohercegovačkom tržištu. Nezavisne novine pišu da su osumnjičena četvorica muškaraca i jedna djevojka u dobi između 22 i 28 godina s područja Zenice. Oni su austrijske kuće pljačkali između rujna prošle i siječnja ove godine.

Otkriveno je da su razbojstva činili nakon odlazaka vlasnika. Razbijali bi prozore na kućama i potom ulazili. Pomno su birali ''mete'', mahom objekte u ruralnim područjima, a pljačke su vršili između 15 i 19 sati. Osim otuđenih dobara, počinili su i štetu na objektima u vrijednosti koja prelazi 140.000 eura. Krali su novac, nakit, mobitele, računala i ostale skupocjene predmete koje su zatim preprodavali u Grazu i BiH.

>>Ukrali bakrene cijevi s mauzoleja obiteljske grobnice

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?