PROJEKT

Peticija će se potpisivati “od vrata do vrata”, u SBŽ-u 10.000 potpisa

referendum (1)
Pixsell
17.02.2011.
u 08:30

Ovlaštene osobe će prikupljati potpise od onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli doći do postavljenih štandova

“Peticiju pod nazivom “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” do ponedjeljka je potpisalo 10.000 ljudi iz Srednjobosanske županije. Prednjače Travnik, Vitez, Busovača..., dok je, bar zasad, ispod očekivanja broj potpisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju, Novom Travniku”, rekao nam je Jozo Stojak Mungos, predsjednik Koordinacijskog odbora na ovom području. Prema njegovim riječima, podaci od 10.000 potpisa zaključno s ponedjeljkom navečer su nepotpuni jer mobilni timovi s terena jednostavno nisu u mogućnosti redovito, svakodnevno, dostavljati podatke o broju potpisnika peticije.

“Važno je da naš improvizirani sustav ipak dobro funkcionira, još je važnije da je interes građana na zavidnoj razini, što potvrđuje i broj potpisnika peticije. Želim također naglasiti da peticiju potpisuju i Bošnjaci i Srbi, svjesni, a to i sami kažu, da sreće i boljeg sutra u ovoj državi nema bez tolerancije, poštivanja tuđeg, drukčijeg..., bez jednakopravnosti sva tri naroda koja vjekovima žive u BiH“, objasnio je Stojak. Potpisivanje peticije organizirano je i u Domaljevcu. Drugi oblik prikupljanja potpisa je u akciji „od vrata do vrata“, gdje će ovlaštene osobe prikupljati potpise od onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli doći do postavljenih štandova. Iz Organizacijskog odbora pozvali su sve žitelje Posavske županije i Distrikta Brčko, kao i iz dijelova Posavine koji se nalaze u RS-u i FBiH da se priključe potpisivanju. Predsjednik OO-a za općinu Domaljevac-Šamac Joso Leovac istaknuo je kako očekuje oko 1500 potpisa.

Ključne riječi

Komentara 1

TU
Tuce
10:05 18.02.2011.

Neznam samo ko placa te koji idu od vrata do vrata,zato imate novca a sto kruh poskupljuje boli vas ona stvar e..ebes ovakvu Bosnu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?