Košarka

Petrovićeva je prognoza bila točna

Aco Petrović
Daniel Kasap/Pixsell
24.09.2013.
u 11:00

Francuzi imaju igrače iz NBA lige, a predvodi ih nenadmašni Tony Parker

U jednom od naših razgovora prije mjesec dana upitao sam izbornika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, hrvatskog košarkaškog trenera Acu Petrovića, tko je po njemu najveći kandidat za naslov Europskog prvaka, a Petrović je kratko rekao:

Izjednačeno prvenstvo

- Francuska. Petrović je kazao kako Francuzi imaju nekoliko igrača koji igraju u NBA ligi, a predvodi ih nenadmašni Tony Parker. Ispostavilo se da je to dovoljno, iako je završeni Eurobasket kvalitetom bio dosta izjednačen. Neki od favorita ostali su out, kao na primjer Grci i Turci koji izdvajaju golema sredstva za taj sport. Očekivalo se da će neka od reprezentacija s prostora bivše države uključiti u borbu za naslov. Hrvatska je otišla najdalje, borila se, ali je ostala bez medalje. Domaćin, Slovenija, predvođena Goranom Dragićem osvojila je peto mjesto i osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu. Na pretposljednjem Eurobasketu igranom u Litvi Makedonija je osvojila četvrto mjesto, a u Sloveniji su ostali i bez drugoga kruga. Srbi su u posljednji trenutak izborili tek nastup na Svjetskom prvenstvu što će se iduće godine igrati u Španjolskoj. Od Crnogoraca neki stručnjaci su očekivali više, pa čak su ih neki spominjali kao moguće kandidate u borbi za medalju. Međutim, kada se vidjelo da im neće igrati centar Nikola Peković, optimizam je splasnuo, a što se i ispostavilo, reprezentacija koju je vodio Luka Pavičević nije uspjela izboriti drugi krug. Bez drugoga kruga ostala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine koju je s klupe vodio hrvatski trener Aco Petrović.

Blizu, ali ipak nedovoljno

Bosanskohercegovačka reprezentacija bila je veoma blizu, ali nije uspjela ići dalje. Nakon završetka Eurobasketa i nekoliko dana odmora, igrači se okreću svojim klupskim obvezama. Zanimljivo je da su na proteklom Eurobasketu nastupila dvadesetsedmorica košarkaša koji igraju u NBA ligi. U reprezentacijama Francuske i Španjolske igrala su četvorica. Osam reprezentacija ( Velika Britanija, Grčka, Finska, Belgija, Njemačka, Gruzija, Latvija, a među kojima je i Hrvatska) nisu imale igrača koji igra u najjačoj ligi svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije