Nogomet

Pirova pobjeda nogometaša HNK Orašja

Orašje
Marko Mišković
11.06.2012.
u 10:28

Mnogi su klubu okrenuli leđa, igrači su neredovito radili i primali plaću, u nekoliko navrata su štrajkali i odbijali ići na utakmice

Momčad Orašja pobjedom se oprostila od prvoligaškog natjecanja. U posljednjem kolu nogometaši Orašja svladali su Goražde rezultatom 2:1 i tako prvenstvo završili na 13.mjestu sa 38 bodova koliko ima i Krajišnik na 12.poziciji. Zbog boljeg skora u međusobnim susretima Krajišnik je izborio opstanak u ligi, dok će Orašje od sljedeće sezone nastupati u Drugoj ligi FBiH u skupini sjever.

Dva pogotka Erića

Susret između Orašja i Goražda odigran je po vrlo sparnom vremenu i pred samo 40-ak gledatelja. Domaćini su na samom početku vrlo dobru igru krunisali pogotkom već u 10. minuti. Udarcem sa 18 metara Marko Prgić je pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Nenad Erić udarcem sa 7 metara plasirao u mrežu Goražda. Sjajne prigode za povećanje vodstva propustio je Erić u 15. i 28. minuti, ali su njegovi udarci završili pokraj gola gostiju. U 39 minuti izvanrednu prigodu imao je mladi Mateo Džijan, ali je njegov precizan šut obranio vratar gostiju Matović. Samo minutu kasnije stigla je kazna za promašaje kada je Pejić oborio Ferhatovića, a sudac Kazlagić pomalo prestrogo pokazao na bijelu točku. Precizan sa 11 metara bio je Ramović donijevši poravnanje rezultata s kojim se otišlo na odmor. I u drugom poluvremenu igralo se obostrano otvoreno, obje ekipe željele su pobjedu, ali više spretnosti imali su nogometaši Orašja i pogotkom u 62 minuti došli do pobjede. Marijan Gajčević je poslužio Nenada Erića koji u trku sa 10 metara iskosa rezantnim udarcem trese mrežu nemoćnog vratara Goražda. Na završetku prvenstva vrijedi spomenuti nekoliko zanimljivosti koje su najbolji pokazatelji blijedog izdanja Orašja u proljetnoj sezoni. Posljednju pobjedu, ako se ne računaju bodovi za zelenim stolom protiv Omladinca, momčad Orašja postigla je 14.travnja u 21.kolu protiv Iskre iz Bugojna (2:1). Jesensku sezonu Orašani su završili na 4.mjestu sa 25 bodova, svega tri manje od vodeće Krajine i tada se glasno razmišljalo o povratku u Premijer ligu.

Strmoglavi pad

Međutim, proljetna sezona donijela je strmoglavi pad koji nisu mogli naslutiti ni najžešći protivnici kluba sa Save. U 15 proljetnih nastupa Orašani su osvojili svega 13 bodova u čemu i treba tražiti razloge ispadanja posavskog prvoligaša. Mnogi su klubu okrenuli leđa, igrači su neredovito radili i primali plaću, u nekoliko navrata su štrajkali i odbijali putovati na utakmice, a pred kraj sezone došlo je do smjene u rukovodstvu koje nije donijelo nikakvo poboljšanje stanja u klubu. Nakon ispadanja iz lige, sudbina kluba je krajnje neizvjesna i ako se želi pomoći potrebno je žurno intervenirati i ujediniti snage za opstojnost nekadašnjeg osvajača Kupa BiH i sudionika Kupa UEFA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije