rješavanje spora

Pitanje štediša Ljubljanske banke riješit će se u roku 3 mjeseca

kosor, pahor
Foto: reuters
1/5
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
31.07.2010.
u 13:16

Jadranka Kosor i Borut Pahor sastali su se danas u Bohinju u Sloveniji.

Ne kršeći prava pojedinca i u skladu s ugovorom o sukcesiji riješit će se pitanje štediše Stare Ljubljanske banke u roku od tri mjeseca kazali su nakon jednosatnog sastanka hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski kolega Borut Pahor, koji su se sastali danas u Bohinju u Sloveniji.

Kosor: Izgradili smo mostove prijateljstva
Slovenski premijer Pahor istaknuo je da ono što je sastanak u Trakošćanu značio za rješavanje najvećeg otvorenog pitanja između Hrvatske i Slovenije, to je sastanak u Bohinju značio za rješavanje pitanja Ljubljanske banke. Oboje premijera istaknuli su odlične odnose dviju zemalja.

Razgovaralo se i gospodarskoj suradnji, a premijerka Kosor je zaključila.

- Izgradili smo mostove prijateljstva i na tom tragu gradili smo povjerenje i došli do rezultata, kazala je premijerka Kosor, te poručila kako je to bio model za rješavanje problema između dviju zemalja i da će se tako nastaviti.

Pahor: Hrvatska do Božića zatvara sva poglavlja
Pahor je rekao da će Hrvatska do Božića moći zatvoriti sva poglavlja u pretpristupnom procesu za ulazak u EU.

Premijerka Kosor pozdravila je i pozvala sve slovenske turiste da dođu ljetovati na Jadran. Također je pozdravila slovenske novinare, ali posebno novinara Radija 1 koji se nedavno predstavio kao Janez Janša i preko tajnice uspio s njom pričati u eteru.

Premijerka Kosor, obučena u bijeli kostim, te slovenski kolega Pahor, obučen u crno odijelo bez kravate, nakon izjava za medije na obali jezera Bohinj otišli su u šetnju oko jezera, a potom će otići na ručak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?