Mostar

Plaća isplaćena, slijede prosvjedi

Vatrogasci
06.06.2013.
u 12:03

Plaća za ožujak bit će smanjena za 10, a za travanj 5 posto. Zaostaci će biti isplaćeni do kraja godine

Nakon što je Tužiteljstvo odbacilo kaznenu prijavu koju je podnio SDA protiv mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića, jučer su predstavnici Gradske uprave održali sastanak s predstavnicima sindikata koji su najavili masovne prosvjede. Sindikalistima su predočeni podaci o tome kako je punjenje proračuna znatno slabije od planiranog, stoga je predloženo da se plaće isplate u smanjenom iznosu.

Umanjene plaće

Na kraju je dogovoreno da se plaća za ožujak umanji za 10 posto i ona je isplaćena već jučer. Do kraja mjeseca će biti isplaćena i plaća za travanj i ona će biti umanjena za 5 posto. Prema postignutom dogovoru, plaća za svibanj će biti isplaćena u srpnju, a tijekom tog mjeseca će biti isplaćeno i minimalno 50 posto regresa. - Nismo imali drugog izbora i zato smo pristali na ovu opciju. Dogovoreno je kako će svi zaostaci, odnosno razlike u plaći, biti isplaćeni do kraja godine. Nadamo se kako će Gradska uprava ispoštovati na kraju ovaj dogovor - rekao nam je jučer predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko. Dodao je kako predstavnici gradske vlasti na sastanku nisu puno objašnjavali kako je došlo do manjka novca u proračunu, ali sindikatu je bio cilj osigurati isplatu zaostalih plaća. Odbacivanjem kaznene prijave protiv Bešlića konačno je otklonjena mogućnost da je mostarski gradonačelnik svojim odlukama izašao van zakonskih okvira.

Ipak prosvjedi

Ipak, nisu svi sindikati zadovoljni jučerašnjim zaključcima sa sastanka u Gradskoj upravi, tako da su najavili kako će najavljeni prosvjedi ipak biti održani.

- Sindikalne organizacije koje su nam dale podršku ovim putem pozivam da dođu u petak ovdje, rekao je potpredsjednik Sindikata vatrogasaca Azur Čomor, podsjetivši da će se zakazani prosvjedi održati od 9 do 11 sati. On je rekao da članovi sindikata nisu “ni nasilnici ni divljaci”. “Doći ćemo i prosvjedovati mirno, samo jednostavno da se zna da postoji netko tko vodi radnike ove ustanove”, rekao je Čomor. Već su se pojavile glasine kako iza ovih prosvjeda u biti stoje pojedine političke stranke kojima nije u cilju normalizacija stanja u Mostaru. Očekuje se slab odziv na prosvjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?