Proračun 2013.

Plaće neće biti smanjene, za projekte nema novca

Vlada HNŽ
03.04.2013.
u 09:38

Novca ima samo za plaće i naknade proračunskih korisnika te socijalna davanja, sve ostale stavke u proračunu su maksimalno smanjene

Iako su zahtjevi proračunskih korisnika upućeni Vladi HNŽ-a iznosili 222,197. 589 maraka Vlada je na posljednjoj sjednici usvojila proračun u iznosu od 171, 304.376 maraka što je za devet milijuna više od iznosa izvršenja rashoda u 2012. godini. Iako je na sjednici Vlade bilo govora o smanjenju plaća proračunskim korisnicima, dogovoreno je kako se ta stavka ipak neće dirati te je u proračunu za ovu godinu za stavku plaće i naknade troškova zaposlenih izdvojeno 109,891.925. Ovaj je iznos veći za tri milijuna od onog koji je izvršen tijekom prošle godine. Većina ostalih stavki u proračunu je znatno umanjena u odnosu na prošlogodišnji, dok se za neke stavke ove godine neće izdvojiti ni marka. Iako se velik broj stanovništva ove županije bavi poljoprivredom, Vlada je odlučila kako nema potrebe za poticajima te tako stavka koja se odnosi na poticaje u poljoprivredi iznosi 0 maraka. Pored ove stavke zanimljivo je spomenuti i onu koja se odnosi na održivi povratak prognanika, a čiji je iznos također 0 maraka.

Grant za posebne namjene (elementarne nepogode ove godine, također, iznosi nula maraka. S druge, pak, strane ove godine su u proračun uvrštene određene kategorije koje prošle godine nisu dobile sredstva, poput javnih kuhinja koje će dobiti 16.000 maraka. Iako su izrazili potrebu za nabavom opreme, Narodna knjižnica HNŽ-a, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Civilna zaštita neće dobiti sredstva. Za nabavu opreme u MUP-u izdvojeno je 600.000 maraka.

Potpora Vlade IPA projektima Europske unije ove godine će također izostati, jer ni na toj stavci u proračunu nema sredstava. Iz svega je vidljivo da je županija u financijskim problemima te da se radi o socijalnom proračunu kojem je glavni cilj osigurati plaće zaposlenima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?