ODLUKA VLADE HNŽ-a

Plaće se smanjuju za 7 posto, Sveučilištu 20 posto manje novca

vlada hnz
Braco Selimović
20.04.2012.
u 12:56

Vlada HNŽ-a nada da će situacija s punjenjem proračuna biti bolja već u mjesecu svibnju kako bi se plaće za taj mjesec ponovno mogle isplatiti u punom iznosu.

Plaće proračunskih korisnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) za mjesec ožujak bit će isplaćene u punom obimu, dok će plaće za mjesec travanj biti umanjene za 7 posto, odlučila je danas Vlada HNŽ-a.

Kako je na konferenciji za novinare kazao glasnogovornik županijske Vlade Pero Pavlović, plaće za ožujak bit će isplaćene već danas ili najkasnije sljedećeg ponedjeljka, a zbog slabog priliva sredstava u proračun bilo je nužno donijeti odluku o smanjenju plaća za mjesec travanj.

\"Vjerujemo kako je odluka da plaće umanjimo za 7 posto, ali da ih isplatimo na vrijeme, puno bolja, nego da riskiramo kada ćemo imati puni iznosi pa da moguće dođemo u situaciju da za jedan mjesec uopće ne isplatimo plaće\", kazao je Pavlović.

Dodao je kako se Vlada HNŽ-a nada da će situacija s punjenjem proračuna biti bolja već u mjesecu svibnju kako bi se plaće za taj mjesec ponovno mogle isplatiti u punom iznosu.

Topli obrok i sva druga primanja koja nemaju karakter plaća neće biti umanjivanja.

Kada su u pitanju institucije koje se financiraju putem grant sredstava, poput Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta \"Džemal Bijedić\", njihova sredstva za mjesec travanj bit će umanjena za 20 posto, a materijalni troškovi ministarstvima i svim drugim tijelima vlade umanjeni su za 32 posto.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
11:30 21.04.2012.

Treba uvesti VOLONTERSKI RAD, jedino se tako i nikako drugacije moze nadati necemu boljem u buducnosti. A kada se i ako, sjete da treba dati neki novac, onda bi bilo dobro da se izglasa zakon prema kojemu primanja budetskih korisnika nesmiju biti veca od proizvodnog sektora koji im te iste place i zaraduje. Sta li bi se desilo kada bi svi otisli na 500-600KM!?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?