RADNO MJESTO

Platformaški ministri u Mostar navraćaju slučajno

Vlada
VL FOTO
28.09.2011.
u 10:27

Odnos Sarajeva prema Mostaru je zrcalo i bošnjačko-hrvatskih odnosa

Kada su nedavno članovi navodne federalne Vlade autobusom putovali u Tuzlu, uštedjeli su, makar po tumačenjima njima bliskih medija, 4.000 maraka. Iako je to tek kap u moru za rješavanje proračunskih dubioza, odluka je apsolutno za pozdraviti. No, kada su u pitanju ministarstva čija su sjedišta u Mostaru, evidentno je da većini ministara njihova službena baza služi kao da su slučajni prolaznici, upravo po uzoru na neke od aktualnih stranačkih čelnika koji su obilazili vojarnu JNA u središtu Sarajeva i raportirali generalu Milutinu Kukanjcu.

Gdje sjede?

Platformaši čije je sjedište resora Mostar, ne dolaze zajedno autobusom. Oni tu naprotiv ne borave gotovo nikako. Upravo to su nam jučer potvrdili i u ovim ministarstvima. 
Započeli smo uredom Erdala Trhulja i ministarstva energetike, industrije i razvoja. Na upit: Molim mogu li se čuti s gospodinom Trhuljem, uslijedio je odgovor: Gospodin Trhulj je danas u Sarajevu. Poziv u sjedište ministarstva prometa i veza SDP-ovca ponudio nam je istovjetan odgovor kao da se radi o usklađenom odgovoru. “Gospodin Bijedić je danas u Sarajevu”. Platformaš Sanjin Halimović iz Sanskog Mosta, kojemu je do Mostara jednako daleko kao i do Sarajeva, jučer također nije bio u sjedištu ministarstva. Jedina iznimka je nelegalni ministar, nelegalnog federalnog ministarstva Damir Mašić koji se slučajno zatekao u Mostaru. On je jučer birao recenzente udžbenika očito time narušavajući ustavne ovlasti županija koje su jedine zadužene voditi obrazovnu politiku. Na upit možemo li ga kontaktirati, dobili smo ljubazan odgovor da je na kolegiju.

Sutra u Sarajevu

Na dodatni upit da se pokušamo sutradan čuti, uslijedio je pretpostavljeni odgovor: Ne, sutra je ministar u Sarajevu. Ministarstvo trgovine bila je jedina iznimka. Tamo je na upit o Miloradu Bahilju stigao odgovor kako je ‘danas (jučer, nap. a.) ‘na službenome putu’ te da se neslužbeno povratak očekuje sutra. Inače, Bahilj koji je i nastanjen u Mostaru većinu vremena provodi u ministarstvu čije je sjedište u tzv. federalnoj zgradi u ovome gradu. Ovo ponašanje potvrđuje praksu marginalizacije Mostara koji po njihovoj zamisli i treba biti slučajni prolaz.

Ključne riječi

Komentara 7

PA
park
13:38 28.09.2011.

Prošo Federalni , a sad će proći i ovaj državni pa vi vičte \"nelagalna\" vlada ova ili ona , ovi se federalci isikiraše da ne mogu spavat.... Pare su kod njih , pa vi sazovte onaj vaš HNS nogometni savezz da vam popuni rupe u proračunima , biće oni legalni i to još kako .....

DU
Deleted user
13:47 28.09.2011.

Nema gorih Turaka do poturica.

DA
daniele
11:28 28.09.2011.

Ajme vama za Federalnom vladom. Gotovo je. Pros\'o voz (vlak) . Cujemo se za 3-4 godine opet. Bok,Bok. :))))))

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?