Igrači Dinama kuhaju se u Azerbajdžanu

Plavi si u paklu Bakua ne smiju dopustiti gubitak sezone

Dinamo Neftči (1)
Pixsell
19.07.2011.
u 07:33

Ni nesnosna vrućina koja vlada u Bakuu, ni fanatično napaljeni igrači Neftčija, ni pun stadion, ništa ne može opravdati plave u slučaju da prokockaju prednost 3:0

Ako je strašno vruće i sparno bilo proteklih dana u Hrvatskoj, možemo se utješiti činjenicom da je u Azerbajdžanu još gore. No, to nije dobra vijest za Dinamo koji u Bakuu danas (18 sati po našem vremenu, 21 po lokalnom) brani prednost 3:0 iz prve utakmice.

Zoki s kupanja u Finsku

– Puno je gore nego u Hrvatskoj – javio je Zdravko Mamić bratu Zoranu koji je ostao u Hrvatskoj jer sutra s Damirom Krznarom putuje pogledati utakmicu Helsinki – Bangor City.

– Kako vruće bude nama, bit će i njima – tješi se mlađi Mamić mirna glasa, valjda je mirnoću dobio zbog dobre igre plavih u prvom susretu s Neftčijem. Ili se dobro odmorio prije današnjeg puta u Finsku, zajedno s obitelji Joška Jeličića uživao je u uvali Ždrilica kupajući se.

Dinamu nije utjeha ni što se utakmica igra u 21 sat po tamošnjem vremenu jer i u to je doba više od 30 Celzijevih stupnjeva, i tada je vlaga velika. Uostalom, i u ponoć živa u termometru nije padala ispod 30. Jučer je pak prije treninga bilo 38, ali je bilo vjetra pa je bilo lakše.

Plavi su prvi dan trenirali na stadionu Inter Bakua, kao što je u Zagrebu Neftči trenirao u Veslačkoj, Jurčić je znao da će biti tako, to je uobičajena procedura.

Jučer su trenirali na stadionu Tofik Bahramov, koji nosi ime najpoznatijeg čovjeka azerbajdžanskog nogometa jer je kao sudac priznao pogodak Englezima u finalu SP-a 1966.

– Stadion će vjerojatno biti pun, bit će 30.000 ljudi iako 0:3 nije nije lijepa pozivnica. No, bit će fanatični i napraviti sve da bi pobijedili. Mislim da mogu ugroziti Dinamo, ali ne i prolaz Dinama koji je pokazao da je kvalitetan – kazao je Marko Šarlija, nekadašnji vratar Dinama, sada prvi čuvar mreže Bakua, Neftčijeva velikog suparnika.

Valjda će biti TV prijenosa

Što god bilo, plavi nemaju pravo ni na kakav alibi, ispasti bi bila tragedija, sramota od koje se ne bi nikad oprali.

Nezgodno je što navijači Neftčija nisu mogli u svojim domovima gledati prijenos cijelog susreta iz Maksimira. Samo zadnjih deset minuta gledali su susret u Zagrebu.

– Mi smo normalno emitirali signal, kod nas nije bila pogreška, niti smo dobili nekakav prosvjed – kaže urednik sportske redakcije HTV-a Bruno Kovačević. Valjda Azerbajdžanci neće vraćati milo za drago.

Plavi će igrati u sastavu: Kelava - Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez, Leko, Badelj, Alispahić, Sammir, Krstanović, Beqiraj. Sudi Hannes Kaasik (Estonija).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?