ISTRAGA U TIJEKU

Pljačka stoljeća i dalje uspješna, policija radi, a rezultati nepoznati

ubijena žena u puli (1)
Duško Marušić/PIXSELL
17.04.2012.
u 09:15


U MUP-u potvrdili da se intenzivno radi, ali za javnost nema informacija

Godina i pol dana je prošla od spektakularne pljačke u Grudama, kada su vješti razbojnici napustili ovu općinu teži za nekih 5 milijuna maraka. Događaj prema kojemu se nesumnjvo može napraviti odličan film, i dan danas je enigma za bh. policiju, i sve koji rade na ovom slučaju. Dan poslije općih izbora 2010. godine zaštitari tvrtke banjolučkog Sector Securitya kapitulirali su pred profesionalcima. Razbojnici su, pretpostavlja se, imali dojavu o kretanju vozila, te su na jednom zavoju zaustavili blindirani kombi u kojem se novac nalazio i osobni automobil koji se nalazio u pratnji.

Oružana pljačka

Naoružani razbojnici izišli su iz šumarka s dugim cijevima i raketnim bacačem, i krenuli u profesionalno odrađivanje posla. Riječima “molim vas napustite vozilo, ovo je pljačka” razbojnik je odmah pokazao da posjeduje određenu razinu kulturu, a nakon završnog čina to je i dokazao riječima “Hvala lijepo, bili ste dobri, ostanite ležati na cesti’’. Nakon čina izvršenja zapalili su automobile, pokupili sve vreće u kojima se nalazio krupni novac, i ostavili sitniš od 2 milijuna maraka, te do danas, zauvijek ostali u analima kao pljačkaši koji su izvršili najveću pljačku u BiH ikad. Izvori bliski zaštitarskim agencijama tvrde da se ovdje radi o vrhunskim profesionalcima, koji dugoročno razmišljaju o plijenu. - To nisu kokošari, ne žele pasti u očima društva radi sitnica i džeparenja čega je danas najviše. Ako već moraju pasti, padaju sa stilom. Istina je da većina kriminalaca sam čin pljačke odradi savršeno, a kasnije napravi neku pogrešku, koja ih košta slobode i lagodnog života.

Kriminalci uvijek padnu

Već godinu i pol dana pljačkaši nisu otkriveni, a u MUP-u nam potvrđuju da se i dalje radi na slučaju, no zbog okolnosti istrage nije moguće davati informacije. S obzirom da nije bilo greški u koracima pitanje je hoće li rezultata i biti. Povijest nas uči da svi ‘velikani’ kriminala kad-tad padnu, a Nobelovac Andrić je jednom rekao “Mnogi postignu ono što su htjeli, a izgube sve”. Vrijeme će pokazati je li najveća pljačka u povijesti BiH bila tako uspješna, kao što sada izgleda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije