Grude

Počela sezona požara, vatrogasci spremni, oprema stara i dotrajala

Požar
12.07.2012.
u 10:05

Vatrogasno društvo u Grudama u cijeloj godini imalo je 130 intervencija, samo u kolovozu 90

Grudski vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla. Vrućine koje vladaju u posljednje vrijeme, a najviše nemar neopreznih građana drži ih u 24-satnoj pripravnosti.

Brojne akcije

Prema riječima zapovjednika Vatrogasnog društva Grude Svemirka Mikulića prekjučer je uspješno izvedeno gašenje požara na dvije lokacije. - U 20 sati smo završili s gašenjem požara i moram priznati da smo svi umorni i prepuni žuljeva na rukama i nogama u posljednje vrijeme. Imali smo dvije akcije i to na Plocima kod križa, te na Puteševici gdje je stradalo 10 stupaca od struje. Moram pohvaliti sve svoje kolege i dobrovljce koji nam pomažu, a istaknuo bih i DVD Goricu koje nam je pomoglo. Iako su vremena teška, dobrog raspoloženja kod hrabrih vatrogasaca ne nedostaje. - Pozvao bih ljude da budu oprezni, ali neki dan kad sam pozvao na oprez vatra se pojavila na tri lokacije pa je možda bolje šutjeti, kroz smijeh nam govori Mikulić dok se sprema na novu intervenciju. U prošloj godini, u jednoj izuzetno sušnoj sezoni Vatrogasno društvo u Grudama u cijeloj godini imalo je 130 intervencija, od toga samo ih je u kolovozu bilo čak 90. Ni ove godine vatrogasci nemaju vremena za odmor jer je sezona u punom jeku, a najgori dani tek dolaze. Srpanj još nije stigao ni do polovine, a teški kolovoz i rujan tek predstoje. Povećan oprez koji je prijeko potreban, a osobito društva koja Gruđani imaju ulivaju sigurnost. I kada je bio najveći snijeg bilo je teških intervencija koje su uspješno riješene pa ostaje vjera da će tako biti i dalje.

Uspješno volontiranje

Uz VD Grude, u općini djeluje i DVD Gorica koje već desetu godinu uspješno volontira za dobrobit zajednice. Ti dobrovoljci, u društvu, kojim predsjeda Darko Paradžik Brajo, su prošle godine dobili i novo vatrogasno vozilo i popratni sadržaj koji ide uz to, a sve to od prijatelja iz Schwabenheima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?