Posjećeni grobovi

Počelo obilježavanje Dana općine Grude i Dana HZ HB

Grude
17.11.2012.
u 11:28

Nekada se ne vide sva naša dobra djela, ali Bog vidi sve i naša dobrota nikada nije uzaludna

U Grudama je počelo obilježavanje Dana općine Grude i Dana Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Točno u podne zazvonila su zvona s grudske crkve svete Katarine za hrvatske generale koji su pušteni na slobodu, a istodobno je paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobu pokojnog načelnika Viktora Marića počelo obilježavanje jučerašnjeg spomendana.

Posjet groblju

Nakon polaganja cvijeća i svijeća otišlo se na Cere na grob pokojnog načelnika Mate Šimunovića. Uz obitelj, i načelnika Ljubu Grizelja, bio je i Draženko Vranješ, vjerojatno budući predsjednik Općinskog vijeća. Pridružili su im se i članovi braniteljskih udruga i ostalih institucija općine Grude. Išlo se i u Ledinac položiti cvijeće i zapaliti svijeće kod spomenika zapovjednika s Trpinjske ceste Blage Zadre. Posljednja stanica bila je kod hotela Grude. Pored spomen-ploče u Grudama posvećene Mati Bobanu i tadašnjem vodstvu HDZ-a u svrhu uspostavljanja Herceg Bosne i Hrvatskog vijeća obrane, podignute na četvrtu godišnjicu utemeljenja HZ Herceg Bosne.

Dan pun ponosa

Ispod spomen ploče fra Stanko Pavlović je uz molitvu održao propovijed. -U ovom ponosnom danu vidjeli smo koliko znači biti čovjek. Nekada nas dovoljno ne cijene, nekad se ne vide sva naša dobra djela, ali Bog vidi sve i naša dobrota nikada nije uzaludna. To smo vidjeli i danas, a vjerujem da ćemo svu tu ljudsku dobrotu, koju Bog nagrađuje, vidjeti i u vremenu koje nam predstoji. Ljubo Grizelj načelnik općine Grude također je naglasio kako na ovaj dan možemo biti ponosni. Oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču, još posebnijim i ljepšim učinila je jučerašnji dan. Iako je kiša lagano padala, mnogi su slikovito zaključili da je nebo plakalo zbog dugogodišnje nepravde, a kako poslije kiše dolazi sunce, tako je i nakon dugih godina nepravde pravda pobijedila i Hrvati se s pravom mogu radovati presudi generalima.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
Jurica1050
22:24 17.11.2012.

Ovo je kao kad krajiski Srbi obiljezavaju godisnicu svoje propale SRAO Krajine . Obiljezavati nesto sto je crklo i za cije kratkotrajno postojanje su zrtvonani na stotine tisuca Hrvata u BiH blago receno nije vrijedno . Tzv HB je blijeda kopija Genocidnog entiteta sa svim elementima kojima se vezu uz tu zlocinacku tvorevinu . Kao Hrvat nemam razloga biti ponosan na zlocine , protjerivanja , konc logore unistavanje kulturne bastine koje su pocinjene u ime nas . Za nas Hrvate je ideja o HB bila pogubna stvar jer se u ime sitnih interesa nekolicine ljudi odreklo velikog dijela hrvatskih podrucja u BiH kako bi se u konacnici stiglo do nekakave zajednice koja bi obuhvacala par hercegovackih opcina . Zato HB je obicna lesina zbog koje na stotine tisuca Hrvata u BiH danas ne zivi na svojim ognjistima a "mudro" celnistvo iz Gruda umjesto borbe za nijihovu opstojnost poslalo ih je u izgnanstvo .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?