U trudovima

Počeo porođaj: Vojvotkinja Kate Middleton primljena u bolnicu

kate middleton
Luke MacGregor/Reuters/Pixsell
22.07.2013.
u 08:42

Prvo dijete princa Williama i vojvotkinja od Cambridgea najiščekivanija je beba Velike Britanije

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, primljena je u londonsku bolnicu St. Mary'  s ranim trudovima.

Iako se nagađalo kako će prestolonasljednik ili prestolonasljednica stići na svijet još prošlog tjedna, najiščekivanjija beba Velike Britanije bit će rođena u horoskopskom znaku Lava, kao što se prijateljicama pohvalila Kateina majka.

Već dva tjedna traje medijska opsada bolnice St. Mary's, ispred koje kampiraju fotoreporteri, novinari i obožavatelji kraljevske obitelji. U istoj su bolnici rođeni i princ William i njegov mlađi brat Harry,

Moglo bi proći i 10 dana prije nego kraljevski dvor objavi bebino ime. Britanske kladionice favoriziraju imena Alexandra, Charlotte, Elizabeth, Victoria, Grace, James i George.

Protokol nalaže da će o rođenju bebe biti prvo biti obavještena kraljica Elizabeta II, premijer David Cameron i guverneri svake od zemalja Commonwealtha - zajedno s ostatkom kraljevske obitelji i obitelji Middleton.

Vlasti Londonda najavile su da će nakon objavljivannja vijesti o rođenju kraljevske bebe jedna od glavnih atrakcija u gradu, panoramski Ferrisov kotač, poznat i kao Londonsko oko, biti osvetljen crvenim, bijelim i plavim reflektorima.

Ovo je prvo dijete za Kate i princa Williama, koji su posljednjih tjedana zaklon potražili u obiteljskoj kući Kateinih roditelja, oko 80 kilometara od Londona, dijelom kako bi izbjegli visoke temperature u gradu.

Beba će biti treća u redu nasljednika za britansko prijestolje, i trebala bi nasljediti djeda Charlesa i oca Williama kao kralj ili kraljica Britanije i 15 drugih zemalja, uključujući Kanadu i Australiju.

>>Vijest o rođenju kraljevske bebe kraljica Elizabeta dobit će pismeno

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije