ZA NEKOLIKO DANA

Podižu se optužnice protiv hrvatskih generala

\'crna....zgb....07.07.2004. ljubo cesic-rojs na zupanijskom sudu snimio:boris scitar\'
Boris Ščitar/Pixsell
25.04.2011.
u 10:05

Policija Republike Srpske dostavila Tužiteljstvu BiH prijave protiv bivših Ante Gotovine, Rahima Ademija, Damira Krstičevića, Miljenka Filipovića, Ljube Ćesića Rojsa, Stanka Sopte, Zlatana Mije Jelića, Željka Glasnovića

Tužiteljstvo BiH moglo bi ovih dana da objavi optužnice protiv visokih časnika Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća odbrane zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u operacijama "Maestral" i "Južni potez" u BiH, koje su izvedene 1995. godine nakon akcije "Oluja".

Policija Republike Srpske dostavila Tužiteljstvu BiH prijave protiv bivših visokopozicioniranih časnika Hrvatske vojske i HVO-a, a na popisu osumnjičenih su, između ostalih, generali Ante Gotovina, Rahim Ademi, Damir Krstičević, Miljenko Filipović, Ljubo Ćesić Rojs, Stanko Sopta, Zlatan Mijo Jelić, Željko Glasnović.

Izvor lista navodi da su svi ovi oficiri, osim Gotovine, ovih dana diskretno upozoreni da ni za živu glavu ne odlaze u BiH, pa tako i da ne putuju preko Neuma, jer bi mogli biti uhićeni.

"Prema neslužbenim informacijama, optužnice bi mogle biti objavljene već ovih dana, a istovremeno će BiH raspisati i potjernice koje će dostaviti na svoje granične prijelaze", pišu hrvatski mediji.

Tužiteljstvo BiH, po krivičnim prijavama policije RS, provodi istragu protiv grupe bivših visokopozicioniranih časnika Hrvatske vojske i HVO-a pod radnim nazivom "Mrkonjić Grad", za zločine koji su se dogodili na tom području tijekom operacije "Maestral", ali za njima nije raspisana potjernica, rekla je glasnogovorica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović.

Ključne riječi

Komentara 9

VR
vrisak
08:19 01.05.2011.

BOJKE ne tribam pitati cijom pokvarenom dusom dises... Pusti na miru nase Generale a tvoje blesave price prodaj kome uz tvoju tursku ili srpsku kahvu i kafu..

MM
Mladen Miletić
22:04 01.05.2011.

Podižu se optužnice protiv hrvatskih generala koji če sada dokazivati svoju nevinost kao i Gotovan ili Glavaš nismo li ipak mi svi skupa zaista samo Norci ?

BO
bojke
14:06 29.04.2011.

slazem se da treba nekima iz ove grupe sudit ,ali zbog love sto su pokrali i cinova sto su dobili preko razni \"RODJA\" ,sudit im u hrvatskoj a ne u bih gdje se ih svaki sudija oslobodit za par \"hiljada\" KM-ova....(i ja bih vozio autobus i dobio cin generala i mirovina do jaja a ostale ko j...)

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?