PETICIJA

Podršku Hrvatima dali i članovi druga dva naroda

peticija
VL FOTO
11.02.2011.
u 09:35

Predstavnici drugih dvaju naroda iz pojedinih općina, kao i hrvatske političke stranke pozvale sve građane da potpišu peticiju za prava Hrvata

Stop majorizaciji Hrvata u Bosni i Hercegovini - peticija je koju su jučer potpisivali građani diljem Bosne i Hercegovine. Tisuće potpisa još je jednom ukazalo da Hrvati u BiH nisu manjina, da imaju pravo na jednakopravnost i konstitutivnost kao i druga dva naroda, da im nitko nema pravo birati njihove političke predstavnike... Peticija se potpisivala u svim općinama s većinskim hrvatskim stanovništvom te će isto biti nastavljeno i u sljedećim danima. Podršku u nekima od općina dali su i predstavnici drugih naroda.

Podrška drugih naroda

Taj slučaj je zabilježen u općini Goražde, gdje su bivši članovi Narodne stranke Radom za boljitak jučer održali izvanredan sastanak na kojem su donijeli mnoštvo zaključaka kada je u pitanju daljnji rad na sprječavanju majorizacije Hrvata ili bilo kojeg drugog naroda u BiH. Zijad Briga, jedan od pet bivših članova ove stranke, jučer je kazao kako će ova skupina nastaviti i dalje raditi i politički djelovati u pravcu onoga za što se zalažu, a to je izjednačavanje u pravima svih naroda u BiH. “Mi smo napustili stranku u kojoj smo bili jer su pojedinci prevarili i svoj i druga dva naroda”, navodi Briga.

Naglasio je da će, ukoliko potpisivanje peticije u sljedećim danima bude upriličeno u Goraždu, on i njegove kolege istu i potpisati. “Ovom prilikom pozivam i sve svoje sugrađane da naprave isto, odnosno da potpišu peticiju protiv majorizacije Hrvata u Bosni i Hercegovini”, kazao je Briga dodavši da će napraviti sve kako bi se spriječila majorizacija bilo kojeg naroda u Bosni i Hercegovini od druga dva naroda, jer je to jedini ispravan put.

Poziv za podršku

“Hrvatska seljačka stranka u potpunosti podržava inicijativu potpisivanja peticije ‘Stop majorizaciji Hrvata u BiH’ u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata”, stoji u priopćenju iz HSS-ova Ureda za odnose s javnošću.

HSS poziva sve Bošnjake, Srbe i Hrvate koji poštuju konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini da svojim potpisom podrže ovu peticiju jer majorizacija jednog naroda vodi Bosnu i Hercegovinu u sigurnu propast”, navodi se u priopćenju. Peticiju su podržale i brojne druge hrvatske stranke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?