Tragedija

Poginula dvojica srednjoškolaca pri prevrtanju kamiona s drvima

Nesreća
21.01.2013.
u 10:46

Poginuli Ševal Redžić, rođen 1996.godine i njegov godinu dana mlađi rođak Sabahudin Redžić. Teške ozljede zadobio je Fuad Redžić, 44-godišnji Sabahudinov otac

U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila na lokaciji Kruševlje u Mjesnoj zajednici Šerići, oko 30 kilometara udaljenom od Zenice, poginula su dva dječaka Ševal Redžić, rođen 1996. godine, i njegov godinu dana mlađi rođak Sabahudin Redžić. Teške tjelesne ozljede zadobio je Fuad Redžić, 44-godišnji Sabahudinov otac, koji je upravljao kamionom i on je prebačen na Urgentni odjel Županijske bolnice Zenica.

Dva dječaka su smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 12,15 sati, na lokaciji Kruševlje, u selu Šerići udaljenom 30-ak kilometara od Zenice. Prema prvim informacijama do nesreće je došlo kada se kamion marke Mercedes, u čijoj kabini su bila dvojica srednjoškolaca pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima prevrnuo s lokalne ceste. Na mjestu nesreće uslijed zadobivenih teških tjelesnih ozljeda smrtno su nastradala dva dječaka, rođaci Ševal i Sabahudin Redžić. Prema kazivanju mještana oni su, starom lokalnom cestom, s ocem i stricem Fuadom Redžićem u kamionu svlačili balvane iz šume za potrebe jedne pilane u okolini Zenice. U jednoj od bezbroj krivina kamion je sletio s ceste na strminu i prevrnuo se, a dječaci su u prevrtranju zadobili teške tjelesne ozljede od kojih su preminuli.

Mještani sela Šerića su šokirani kada su čuli za ove tešku nesreću. Stradali rođaci Ševal i Sabahudin Redžić skupa su odrasli, zajedno su svakodnevno vozarili u Zenicu gdje su pohađali drugi razred srednje škole. Sabahudin se u Zanatskoj školi školovao, kao i otac, za vozača, dok je Ševal išao u Industrijsku školu. Prema riječima susjeda Fuad Redžić je bio profesionalni vozač, koji radi u Zenicatransu, imao je svoj privatni kamion, a put je odlično poznavao i svi su u nevjerici kako se ovo moglo dogoditi.

Na mjesto nesreće izašle su ekipe hitne pomoći i inspektori MUP-a ZDŽ-a s dežurnim županijskim tužiteljem Dževadom Zahirovićem, koje su obavile očevidne radnje. Istražne radnje vezane uz ovu nesreću su u tijeku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?