PROMETNA NESREĆA

Poginula slikarica iz Ploča, teško ozlijeđen njezin muž glazbenik

nesreća
Zoran Grizelj
04.04.2011.
u 09:23

Nesreći je najvjerojatnije pridonijela brzina i ‘rupa’ na cesti koja mjesecima ometa promet na desnoj kolničkoj traci, a što je već imalo posljedice

Brigita Ostojić, 44-godišnjakinja iz mjesta Peračko Blato kod Ploča, smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se preksinoć, malo prije 23 sata, dogodila u ljubuškoj Ulici bana Jelačića, u blizini semafora, dok je njezin sedam godina stariji suprug Zoran zadobio teške tjelesne ozljede.

Silovit udar

- Nesretna žena se nalazila za upravljačem opela, dubrovačkih oznaka, u koji je silovito udario fiat bravo, također dubrovačkih oznaka, a koji je vozio 23-godišnji M. Mihaljević iz Graba kod Ljubuškog. I on je zadobio teške ozljede - kažu iz MUP-a Zapodnohercegovačke županije. Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja Ljiljanka Naletilića, očevid su obavili prometnici PU Ljubuški, koji se još nisu oglasili o uzrocima tragedije. Kako navode, čekaju rezultate brojnih vještačenja i nalaz obdukcije. Promet je radi očevida, koji je trajao oko 2 sata, tekao obilaznim putem.

Prema onom što se moglo čuti na licu mjesta, kobnoj nesreći je najvjerojatnije pridonijela brzina i ‘rupa’ na cesti koja mjesecima ometa promet na desnoj kolničkoj traci, što je već ranije imalo za posljedicu nekoliko udesa. Međutim, očito nitko ništa nije poduzimao.

- Fiat je snažno udario i prednju lijevu bočni stranu opela, koji je sletio s ceste pred ulazna vrata obiteljske kuće, koja je vozilo i zaustavila - kažu Ljubušaci. Crna vijest se ujutro brzo proširila Pločama. Mnogi su ostali u nevjerici.

Stradali umjetnici

- Supružnici Ostojić su divni ljudi, posebne osobe, umjetnici... Brigita je radila u Privrednoj banci i važila je kao vrsna slikarica i humanitarka. Iza nje su ostale dvije kćeri. Njezin suprug Zoran je glazbenik i ona je kobne večeri išla po njega jer je u Ljubuškom svirao na nekom veselju. Inače, on boluje od karcinoma debelog crijeva. I upravo kada je tešku bolest nekako stavio pod kontrolu, dogodilo se ovo. Velika je šteta - kaže nam obiteljski poznanik Zdravko Srzendić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije