Prkosan predsjednik

Poginulo 16 osoba u sukobima u Egiptu, Morsi odbija odstupiti

nemiri u Kairu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.07.2013.
u 08:45

- Ako treba čuvat ću legimitet svojim životom jer to (legimitet) je jedino jamstvo za očuvanje zemlje, poručio je Morsi.

U sukobima između islamističkih pristaša egipatskog predsjednika Mohameda Morsija i sigurnosnih snaga u blizini sveučilišta u Kairu, poginulo je 16 osoba, a ranjeno ih je 200, javlja The Independent Bacala su se kamenja i molotovljevi kokteli, a čuli su se i pucnji.

Egipatski predsjednik Mohamed Morsi izjavio je da će ostati na vlasti i braniti ustavni legitimitet po cijenu vlastitoga života dok se sukobi nastavljaju. 

- Ako treba čuvat ću legimitet svojim životom jer to (legimitet) je jedino jamstvo za očuvanje zemlje, poručio je Morsi.

Prosvjednici traže njegovo hitno odstupanje s vlasti i prijevremene izbore. U  međuvremenu vojska mu je dala rok od 48 sati, koji istječe danas popodne, a nakon toga će "krenuti s vojnim rješenjem". Poručila je da će braniti Egipćane do zadnje kapi krvi ako bude potrebno.

Prosvjednici i protivnici odbacili su Morsijeve tvrdnje o legitimitetu te u priopćenju istaknuli kako su milijunski prosvjedi na ulicama jedini odgovor na Morsijev televizijski govor. -Nismo ga pozvali samo na odlazak, nego uputili poziv za suđenje njemu i njegovoj skupini. Pozivamo Republikansku gardu da uhiti Mohameda Mursija i pošalje ga odmah na suđenje.

>>Nemiri u Egiptu: Sedmero mrtvih u sukobima

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?