Komunistički zločini

Policija Manolića, Boljkovca i Bulata tereti za ubojstva civila

'12.03.2010., Zagreb - Josip Manolic, bivsi premijer u mirovini, priprema knjigu i pregledava arhivsku gradju. Manolic u svom uredu u Masarykovoj 22.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
11.02.2011.
u 22:42

Policija tvrdi da je istraga završena te da ima dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka

NN: Komunistički zločini
NA:Kaznene prijave za ratne zločine protiv Manolića, Boljkovca i Bulata
PN: Policija tvrdi da je istraga završena te da ima dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka
TX: Nakon što je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio da će ove godine MUP intenzivirati istraživanje i procesuiranje komunističkih zločina, policija je protiv trojice osumnjičenika, Josipa Manolića, Josipa Boljkovca i Rade Bulata, nakon višegodišnje istrage došla do trenutka kad će se protiv njih podignuti kaznena prijava za ratni zločin. 
Detalje o istrazi, za koja nedjela Manolića, Boljkovca i Bulata tereti dokazni materijal te što njih trojica kažu na optužbe pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote!
AU: Zvonimir Despot

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio da će ove godine MUP intenzivirati istraživanje i procesuiranje komunističkih zločina, policija je protiv trojice osumnjičenika, Josipa Manolića, Josipa Boljkovca i Rade Bulata, nakon višegodišnje istrage došla do trenutka kad će se protiv njih podignuti kaznena prijava za ratni zločin. 

MUP tvrdi da nakon višegodišnje istrage ima dokaze da je trojac naređivao ubojstva, ali da i da su osobno ubijali.

Manolića terete da je kao načelnik okružne zloglasne komunističke tajne policije Ozne 1945. bio nadređen partizanskim jedinicima koje su vodile masakrirale 120 zarobljenika u šumi Lug. Žrtve su prvo mučene tako da su im živima rezane uši, nosevi, prsti i drugi dijelovi tijela koji su bacani na hrpu koja je bila visoka oko 50 do 60 centimetara. U dokaznom materijalu stoji i da je neke osobe Manolić osobno strijeljao. Manolić to poriče.

Josipa Boljkovca pak terete za mučenja zarobljenika u logoru Dubovac. Radu Bulata sumnjiče za ubojstva zarobljenika kod Jazovke i u Čazmi

Detalje o istrazi, za koja sve konkretna nedjela Manolića, Boljkovca i Bulata tereti dokazni materijal te što njih trojica kažu na optužbe pročitajte u specijalu "Komunistički zločini" u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

AN
Ana33
21:50 23.02.2011.

Jel\' te prijave protiv partizana, podnosi pokojni Poglavnik?

MO
mozel
21:13 03.03.2011.

Zloglasni partizanski krvnici dolaze pod pravdu da odgovaraju za klanje,pljackanje i paljenje kuca.Pravda spora ali dostizna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?