neredi u turskoj

Policija privela preko 900 prosvjednika, vatra i dalje gori

neredi u turskoj (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.06.2013.
u 09:54

Ipak, turske su ulice danas mnogo mirnije nego prethodna dva dana najvećem anti-vladinom prosvjedu koji je moderna Turska vidjela.

Prosvjednici u Turskoj ne odustaju ni u nedjelju, treći dan otkako su izbili neredi u Istanbulu. Strani dopisnici javljaju kako su prosvjednici jutros potpalili nekoliko požara i sukobili se s policijom u Istanbulu i Ankari. 

Ipak, turske su ulice danas mnogo mirnije nego prethodna dva dana najvećeg anti-vladinog prosvjeda koji je moderna Turska vidjela. 

Stototine prosvjednika zapalile su požar u dijelu Ankare koji se zove Tunali, dok je policija u Istanbulu suzavcem smirivala grupu prosvjednika koja je bacala kamenje nedaleko ureda premijera Erdogana.

Erdogan pak poziva na trenutačni prekid prosvjeda.  

Trg Taksim u Istanbulu s kojeg je prosvjed u petak krenuo i to zbog najave rušenja stabala i izgradnje šoping centra danas je mirniji. 

No, u subotu je oklopno vozilo koje je "gađalo" prosvjednike vodenim topovima neke od aktivista zamalo pregazilo što pokazuju i video snimke s trga. 

Policija je privela preko devet stotina osoba, a nekoliko je stotina ljudi ozlijeđeno. 

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upozorava hrvatske građane da se drže dalje od mjesta prosvjeda u turskim gradovima. 

>>Drugi dan prosvjeda u Istanbulu - policija se i dalje brani suzavcima

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije