nastavak istrage

Policija traga za nasilnim sinom žrtava masakra u Francuskoj

francuska pokolj,alpe
Reuters/PIXSELL
13.09.2012.
u 11:52

Sumnju policije pobudio je Thaherov podeblji dosje koji je prepun prijava za prijetnje i nasilje nad roditeljima

Francuska policija u suradnji s britanskim i švedskim kolegama pokušava rasplesti mrežu tajni koja obavija ubojstva tri člana obitelji i slučajnog prolaznika u francuskim Alpama, a u mrežu dokaza i indicija "upleo" se Haydar Thaher (46), sin ubijene 74-godišnje Suhaile al-Allaf, uz koju su ubijeni i njezina kći Iqbal al-Hilli (47) i zet Saad al-Hilli (50) iz Surreyja.

Suhaila al-Allaf i njezin 46-godišnji sin živjeli su u Stockholmu. Njihovi susjedi policiji su objasnili da Haydara Thahera nisu vidjeli gotovo mjesec dana, a njegovi rođaci tvrde da je otputovao u Englesku. S majkom je živio sam u južnom dijelu Stockholma nakon što je prošle godine od zatajenja bubrega preminuo njegov otac.

Sumnju policije pobudio je Thaherov podeblji dosje koji je prepun prijava za prijetnje i nasilje nad roditeljima. No 46-godišnjak nikada nije bio osuđivan jer su roditelji odbijali svjedočiti protiv njega inzistirajući kako će mu po tko zna koji put pokušati pomoći, donosi Telegraph.

Suhaila al-Allaf i njezin suprug policiji su tvrdili da njihov sin boluje od shizofrenije, kako ih terorizira još od 2001. te im gotovo svakodnevno prijeti. Još 2004. zaprijetio je ocu riječima: – Želim te ubiti i ti ništa ne možeš učiniti!

Samo godinu dana potom napao je oca njegovim štapom za hodanje vičući na arapskom: – Mogu te prebiti i mogu te ubiti!

Majku je počeo napadati prije šest godina.

Upravo zbog njegovih prijašnjih napada na obitelj policija koja istražuje "ubojstvo iz horora", kako je mjesto ubojstva opisao jedan od svjedoka, želi ga naći kako bi utvrdila je li u jednom od svojih napada odlučio nauditi svojoj obitelji.

>>Policija traga za Balkancem koji je viđen u kampu prije masakra

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije