Filip Ozobić

Pomorac iz Bjelovara koji je pobjegao Mamiću

\'13.07.2010., stadion Branka Cavlovica,Karlovac - Hrvatska mlada reprezentacija do 19 godina odigrala je  prijateljsku utakmicu s NK Karlovcem. Filip Ozobic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL\'
Zeljko Hladika/PIXSELL
04.04.2011.
u 09:42

Kad je već stigao u Dinamo, Ozobić je poželio upisati pomorsku školu, koje nema u Zagrebu te je završio u Zadru. Posredstvom Marka Naletilića preko Zadra je otišao u moskovski Spartak.

Zdravko Mamić vjerojatno grize nokte, odlepršalo je nekoliko milijuna eura, ali ne može to promijeniti. A Filipa Ozobića, mladog hrvatskog reprezentativca (20. rođendan slavi 8. travnja), imao je u Dinamu. I izgubio. Čudesan je put tog mladića iz Ivanske pokraj Bjelovara. Počeo je u Mladosti iz Ždralova, ondje je igrao i Ognjen Vukojević, izborio se za reprezentativni dres te su ga uočili ljudi iz Dinama. Pa je Ozobić završio u Maksimiru, ali njegova perspektiva nije promaknula uglednom menadžeru Marku Naletiliću i suradniku mu Zvoni Bljajiću. Nekako u isto vrijeme Ozobića je zapazio i Spartak iz Moskve, pa ga je Bljajić na trik spakirao u Zadar. Naime, Ozobić je izrazio želju da upiše pomorsku školu, koje nema u Zagrebu pa je završio u Zadru.

Modrić je skretničar

– Bjelovar će imati prvog kapetana duge plovidbe, kao što smo mi u Zadru dobili skretničara na željeznici – našalio se tada Zadrov direktor Josip Bajlo aludirajući na Luku Modrića koji je iz Zadra otišao kako bi upisao školu za željezničara, koje nema u Zadru, ali ima u Zagrebu.

Dalje je sve išlo brzo, Filip se 2009. godine preselio u Spartak, koji je stalno bio iza njegovih poteza, potkraj 2010. godine debitirao je kao najmlađi Hrvat u Ligi prvaka, a evo ga i u startnoj postavi Spartaka. S brončanom reprezentacijom do 19 godina bio je pak hit Eura. Od Šuškove mlade vrste (do 21) mnogo se očekuje.

– Očekujem da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo. Stvarno imamo dobru momčad, sve kvalitetni igrači – kaže Ozobić, koji je prošao sve mlade reprezentativne kategorije.

Spartakov trener Valerij Karpin voli našeg Filipa. Sve mu češće daje priliku na boku u veznoj liniji, iako je u subotu u porazu kod Kubana 3:1 ostao na klupi.

– Voli me trener, ali voli on sve nas, a igraju najbolji. Spartak je velik klub, čast je igrati za njega. Važna je brzina, dosta se igra iz prve, druge. Nije se lako izboriti za mjesto u momčadi, svaki je trening borba. A kad dobiješ prigodu, moraš je iskoristiti. Plan mi je dokazati da za mene ima mjesta u prvoj momčadi Spartaka – kaže Filip, koji jedva čeka četvrtfinalne oglede Europske lige u kojima Spartak igra protiv Porta. Život u Moskvi?

U Italiju ili Španjolsku

– Živim sam u Moskvi, najčešće sam u restoranu Dorian Gray Dubravka Horvata. Družimo se, lakše je s njima – rekao je Ozobić.

Premda su mu trenutačno sve ambicije vezane za Spartak, pogledali smo prema naprijed.

– Sad je Spartak, ugovor je do 2013. godine. A poslije ćemo vidjeti, ne bi bilo loše otići u Italiju ili Španjolsku – zaključio je Ozobić, čija je karijeru u stalnoj uzlaznoj putanji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije