nužna operacija

Pomozimo da mali Stipe zbog raka ne izgubi i drugo oko

'24.08.2011.Zagreb Obitelj Ljubic, mama Anja, tata Marko i mali Stipe, kojem je dijagnosticiran vrlo rijedak karcinom ociju. Zlocudna bolest zahvatila je desno oko te ce mali Stipe uskoro na operaciju
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/5
Autor
Sonja Hoffman
30.08.2011.
u 08:43

Svi koji žele pomoći obitelji Ljubić novac mogu uplatiti na žiroračun 2340009-3214427099 u PBZ-u

Anja (22) i Marko (23) Ljubić prije mjesec dana nisu ni sanjali da će im pedijatrijski pregled u Mostaru otkriti da njihov 17-mjesečni sin Stipe boluje od uznapredovalog raka oka. Tumor je mališanu potpuno uništio desno oko pa mu je ono uklonjeno prošli tjedan u zagrebačkoj bolnici "Sestre milosrdnice". No, rak je zahvatio i lijevo, a roditelji se nadaju da će vid na tome oku sinu spasiti liječenjem u klinici u Njemačkoj, u Essenu.

– Stipe ima retinoblastom, koji je nasljedan – prepričala je dječakova majka što su im rekli mostarski liječnici.

Iako je, nastavlja, Stipe od rođenja imao problema s okom, koje je bježalo u stranu, nisu se žurili liječniku.

Proteza, kemoterapije...

– Pa i suprug ima taj problem i nismo se uzrujavali – priznala je majka. No sistematski pregled koji je u srpnju obavljen u mostarskoj bolnici otkrio je da dječačić na desno oko uopće ne vidi jer je, kaže Anja, prepuno tumora.

– Hitno su nas poslali u Zagreb, a liječnici u KB-u "Sestre milosrdnice" odmah su izvadili bolesno oko i time spriječili da tumor prijeđe na mozak – priča dječakov otac Marko. Bili su, otkriva, spremni na to da će mališan izgubiti jedno oko, no šokirao ih je nalaz zagrebačkih liječnika koji je pokazao da je zloćudna tvorevina napala i drugo.

– Liječnici u bolnici rekli su da u klinici u Essenu primjenjuju metode kojima bi mu se mogao spasiti vid – s nadom u očima rekao je tata Marko.

Cijelu priču pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije