PORTUGAL - SJEV. KOREJA 7:0

Portugal ponizio Sj. Koreju s nevjerojatnih 7:0

Portugal Sjeverna Koreja (1)
Foto: Pixsell
1/10
21.06.2010.
u 15:20

U kišovitom Cape Townu, gdje je zvučalo kao da su se sve vuvuzele svijeta ujedinile u nepodnošljiv zvuk, Portugal je iskoristio početne promašaje Sjeverne Koreje i u drugom dijelu došao do nevjerojatnih 7:0.

Prvi prijenos uživo nastupa njihove reprezentacije u Sjevernoj Koreji nije završio najsretnije. Nakon što je Carvalhov pokušaj glavom u 7. minuti završio na vratnici sjevernokorejskoga gola, terenom su zavladali predstavnici Azije. Redom su pokušavali Cha, Hong i An, ali su udarci iz daljine fijukali pored portugalskih vrata.

Portugalci su najviše pokušavali preko krila, gdje je budno čuvan bio Cristiano Ronaldo. Uvijek su oko zvijezde madridskog Reala bila trojica sjevernokorejskih braniča, što je europski Brazil iskoristio u 29. minuti.

Nakon odličnog proigravanja kroz protivničku obranu, Meireles je sa 10-ak metara matirao nemoćnog Myong-Guk Rija. Do odmora su Portugalci propustili još nekoliko izglednih prilika, ali im se 'otvorilo' u drugom dijelu.

Igrala se 53. minuta kada su Portugalci uhvatili protivničku obranu na spavanju. Duboko ubacivanje s desne strane uhvatio je Hugo Almeida, s desne je strane šesnaesterca utrčao Simao i sa sedam metara pogodio kroz noge Rija za 2:0.

Samo tri minute kasnije strijelac prvog pogotka Meireles probio je lijevi bok, ubacio na pet metara, gdje nečuvani Hugo Almeida glavom s lakoćom zabija za 3:0. Četiri minute kasnije na 4:0 postavlja Tiago, a u 81. minuti zabija Liedson dok su nemoćni Sjevernokorejanci samo promatrali poigravanje Portugala. Ronaldovih 6:0, a zatim i Tiagov pogodak za 7:0 značili su samo sve veće poniženje azijske reprezentacije koja je prvih sat vremena izgledala kao ozbiljna momčad, a nakon toga kao skupina amatera.

Uvjerljivom pobjedom Portugal je došao na korak do osmine finala, a za prolazak skupine u posljednjem kolu trebaju barem bod protiv opuštenog Brazila.

Čak i u slučaju poraza Portugalci imaju veliku šansu za prolaz jer imaju za devet golova bolju gol-razliku od Bjelokosne Obale, što je prvi kriterij u slučaju izjednačenosti po bodovima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:28 22.06.2010.

janez nemoj bit opet glup,dokazao si se pa se ne moraš truditi jer ti vjerujemo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?