IZVANREDNA SJEDNICA

Posavina dobila novu Vladu, čeka se još pravosuđe

Vlada
VL FOTO
16.04.2011.
u 15:48

Orašje ima pet ministara, Odžak dva, a Domaljavac-Šamac jednog. Ministar pravosuđa bit će Bošnjak

Županija Posavska dobila je novu izvršnu vlast. Na drugom izvanrednom zasjedanju koje je vodio novoizabrani predsjednik Skupštine Županije Posavske Mario Jurkić izabrana je nova županijska Vlada.

Jedno mjesto upražnjeno

Mandatar Vlade Marijan Oršolić predložio je osam ministara, dok je deveto mjesto, namijenjeno pravosuđu, još upražnjeno. Dva su zastupnika tijekom zasjedanja izrazila nezadovoljstvo. Zastupnik SBB-a Enes Đulović smatra da je sjednica Skupštine trebala biti sazvana po proceduri, sedam dana ranije, a ne po hitnom postupku. Pri utvrđivanju predloženih kandidata za sastav Vlade nezadovoljstvo je izrazio i zastupnik HSS-NHI-ja Ilija Mikić zbog prekratkog roka za glasovanje o tako, kazao je, ozbiljnoj stvari te naveo da nedostaje životopis o predloženim kandidatima.

- Imenovanjem smo dobili Vladu i to gotovo šest mjeseci nakon održavanja općih izbora u BiH koju u zadnje vrijeme odlikuje vrlo konfuzno i zabrinjavajuće političko stanje, poručio je Marijan Oršolić. U novom sazivu Orašje ima predsjednika i pet ministara, Odžak je zastupljen s dva ministarska mjesta, a Domaljevcu-Šamacu pripalo je jedno mjesto. Dva HDZ-a imaju po četiri ministra, dok je predsjednik Vlade iz HDZ-a BiH.

Tko su novi ministri?

Na dužnost ministara imenovani su Ilija Bernatović, ing. agr., ministar unutarnjih poslova, Mato Brašnić, dipl.oec., ministar financija, Mato Brkić, ing.polj., ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Josip Vidović, dipl.oec., ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša, Marijan Oršolić-Banče, pravnik, ministar gospodarstva i prostornog uređenja, Ivo Jelušić, prof. pedagogije, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Blaž Župarić, dipl.oec., ministar zdravstva, rada, i Joso Marković, ing.polj., ministar branitelja, dok će ministar pravosuđa biti imenovan iz reda Bošnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?