"jolie na brijunima

Posjet Angeline Jolie Hrvatsku je stajao samo pet tisuća kuna

angelina jolie, ivo josipović (1)
Foto: Hina/Ured predsjednika/PIXSELL
1/4
VL
Autor
Jasmina Popović
22.08.2011.
u 13:00

U Josipovićevu protokolu potrudili su se da glumičin dolazak do zadnjeg trena ostane tajna promocija

Državni vrh bio je složan i kooperativan kao rijetko dosad. Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor dogovorili su se za nekoliko minuta i bez ikakvih problema. Operacija "Jolie na Brijunima" izvedena je besprijekorno. Iz Ureda predsjednika nije procurilo ništa, iz njegova protokola potrudili su se da sve teče glatko i bez preuranjenog publiciteta. Da je sve bilo odrađeno kako treba, dokazuje i činjenica da ni u petak navečer, kada je slavna gošća stigla u Bijelu vilu na Brijunima gdje ju je čekao predsjednik Josipović sa suprugom Tatjanom, Đurđom Adlešič i Zdravkom Modrušanom iz Hrvatskog centra za razminiranje, mnogi još uvijek nisu znali tko doista dolazi.

Promidžba za turizam

– Rade Šerbedžija i Duško Ljuština nazvali su me u srijedu i rekli da me hitno trebaju. Srećom, bio sam na Brijunima zbog nekih ranijih obveza i, kada smo se našli, rekli su mi da bi Angelina Jolie već za dva dana trebala doći na Brijune i da mole samo dvije stvari: da joj osiguramo smještaj i da sve bude vrlo diskretno. Odmah sam nazvao premijerku Kosor i ona je istog trenutka pristala da gošća bude smještena u vili Brijunka. Pripreme su odrađene u potpunoj diskreciji i Angelina je u petak navečer stigla sa svojim pratiteljem i dvoje djece – objasnio je pozadinu dolaska predsjednik Josipović.

Jolie je, prije svega, došla zbog prijateljstva s Radom Šerbedžijom, potvrđuje predsjednik, a sigurno nije odmogao ni njegov nedavni susret s njom na Sarajevskom filmskom festivalu gdje su se upoznali i razgovarali o regiji, minama, ratu i pomirenju i zaključili da bi bilo lijepo da glumica stigne u Hrvatsku. Predsjednik smatra da je dolazak planetarno poznate zvijezde i humanitarke vjerojatno jedna od najuspješnijih promidžbi u povijesti Hrvatske i njena turizma.

– Dobili smo publicitet u zemlji i inozemstvu. Jedna svjetska zvijezda poslala je sjajne poruke i otvorena su vrata mogućoj suradnji na prikupljanju sredstava za razminiranje. Što će se dalje zbivati, ovisi, kaže predsjednik, prije svega o našim institucijama i njihovoj sposobnosti da iskoriste dobru volju Angeline Jolie. Upravo stoga je subota ujutro rezervirana za radni doručak.

Osvojila skromnošću

– Upoznali smo je sa stanjem minskih područja u Hrvatskoj. Ona je već sudjelovala u kampanjama za razminiranje, prije svega u Kambodži, gdje ima i kuću i čak je oko njezine kuće bilo puno mina pa joj nije trebalo mnogo objašnjavati. Dogovorili smo da će Centar za razminiranje definirati projekt u koji bi se ona mogla uključiti, vjerojatno neku akciju za prikupljanje novca za razminiranje nekog užeg područja od posebnog značenja u Hrvatskoj – rekao je Josipović. Već prvu večer, u petak, kada su se uz "kavu i vodu" našli u Bijeloj vili, a prije dolaska na predstavu Kralj Lear, zvijezda je sve osvojila skromnošću, srdačnošću i toplinom, razgovaralo se o Brijunima, o Hrvatskoj, o turizmu, umjetnosti i kazalištu koje vodi Šerbedžija.

Pjevušila uz Putokaze

– Prisjetili smo se velikih imena našeg filma, glazbe i književnosti, ali i filmskih zvijezda koje su na Brijunima posjećivale Tita. Angelina Jolie bila je zainteresirana sugovornica, obrazovana je i umjetnost je zanima jednako kao i humanitarni rad – kaže Josipović, koji se u to uvjerio i tijekom Angelinina druženja s glumcima prije predstave, njezina pomnog praćenja Kralja Leara, kada su s prevođenjem uskakale njegova supruga Tatjana i Šerbedžijina supruga Lenka. Nakon predstave je, kaže predsjednik, pohvalila uklopljenost predstave u prirodni ambijent Brijuna i sugestivnost glumaca, posebno Šerbedžije.

– Njezina skromnost, srdačnost i toplina, koja se mogla vidjeti u komunikaciji sa svima koji su joj prilazili, doista plijeni – kaže predsjednik.

Vidjelo se to i na tulumu na koji su je glumci pozvali nakon predstave gdje je glumica uživala do dva ujutro, što u lokalnom vinu, što pjevušeći uz Putokaze i Milicu Šerbedžiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?