Neuspjeli potez

Posljednje Gadafijevo pismo Berlusconiju

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
25.10.2011.
u 09:35

Pismo bivšeg libijskog vođe Gadafija talijanskom premijeru nije urodilo uspjehom.

Posljednja komunikacija nedavno ubijenog libijskog vođe Moamara al-Gadafija pismo je koje je poslao talijanskom premijeru Berlusconiju, piše Paris Match.

Pismo je napisano 5. kolovoza ove godine, a u njemu Gadafi podsjeća Berlusconija na ugovor koji su potpisale njihove zemlje te urgira preko talijanskog premijera da NATO prestane s bombardiranjima.

Pismo je napisano rukom i često ispravljano. Donosimo ga u cijelosti.

"Dragi Silvio,
šaljem ti ovo pismo preko tvojih posrednika koji su došli u Libiju kako bi nam donijeli svoju potporu u ovom teškom trenutku za cijeli narod Jamahiriya.
Iznenađen sam stavom prijatelja s kojim sam potpisao ugovor o prijateljstvu naših dvaju naroda. Nadao sam da ćeš se barem zainteresirati za činjenice i pokušati posredovati prije nego doneseš odluku o tome koga ćeš podržati u ovom ratu.
Ne krivim te za ono za što nisi odgovoran jer znam da ti nisi bio za ovu akciju koja nije na čast ni tebi niti talijanskom narodu.

Ali mislim da još uvijek imaš mogućnost preokrenuti situaciju i vrednovati iz početka interes naših naroda.
Budi siguran da smo ja i moj narod spremni zaboraviti i okrenuti ovu crnu stranicu odnosa koje povezuju narod Libije i Italije.

Zaustavite bombardiranja koja ubijaju našu libijsku braću i našu djecu. Razgovaraj sa svojim (novim) prijateljima i saveznicima kako bi se postiglo rješenje (koje jamči velikom libijskom narodu potpunu slobodu izbora onoga koji ga vodi) da je to agresija protiv moje zemlje.
Nadam se da će vas Svemogući Bog voditi na putu pravde (kako bi se zaustavilo krvoproliće koje trpi moja zemlja Libija)."

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?