Trudnice i djeca

Potonuo brod s 500 imigranata u Italiji - Spašeno njih 150

brodolom emigranata u Italiji, portal
screenshot/Youtube
03.10.2013.
u 10:24

Među imigrantima ima oko 30-oro djece i tri trudnice. Talijanska obalna straža već je iz mora izvukla deset leševa, ali broj poginulih u toj inoj tragediji imigranata je zasigurno veći.

Plovilo s oko 500 imigranata potonulo je jutros, nakon što je na njemu izbio požar, pokraj otoka Lampeduse, odnosno na pola milje od otočića Conigli. Među imigrantima ima oko 30-oro djece i tri trudnice. Talijanska obalna straža već je iz mora izvukla deset leševa, ali broj poginulih u toj inoj tragediji imigranata je zasigurno veći. Uzbunu zbog požara na plovilu s imigrantima podignule su dvije talijanske ribarice koje su bile u zoni.

Do sada je spašeno 150 imigranata. Jutrošnja tragedija je druga u tjedan dana. U ponedjeljak 30. rujna je na plažu Sampieri na Siciliji more izbacilo 13 leševa imigranata, a mnogi s plovila koje se nasukalo su se spasili. U noći između srijede i četvrtka na otok Lampedusu stiglo je još jedno plovilo sa 463 imigranta, koji su prebačeni u prihvatni centar.

>>Tijela 6 imigranata poginulih u brodolomu nađena na plaži u Italiji

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije