SUPROTNO OBEĆANJU

Potvrdili nacionalnu podjelu u javnim poduzećima u FBiH

struja
VL FOTO
14.06.2011.
u 09:32

Novih članova Uprave Elektroprivrede BiH izabrani od SDP-a i SDA su bošnjačke nacionalnosti

Lošu poruku o multietničnosti poslala je Vlada Federacije imenujući nedavno nadzorne odbore u pojedinim javnim poduzećima. Posebno se to odnosi na Elektroprivredu BiH u čijem Nadzornom odboru, ali i novoj upravljačkoj strukturi, sjede isključivo bošnjački kadrovi.

Nacionalni kriteriji

To što su elektroprivrede i telekomi u Federaciji godinama podijeljeni po nacionalnom, a prilično čvrsto i po političkom kriteriju, nije smio biti razlog da Vlada koja se zaklinje u multietničnost predlaže jednonacionalni nadzorni odbor EP BiH. U ovom, doduše privremenom tijelu su Enver Agić, Jakub Dinarević, Kemal Sikirić, Bahrija Šarić i Sanel Buljubašić, dok je Izudin Kapetanović odbio ponuđenu poziciju.

EP BiH bez Srba i Hrvata

Postojeći nadzorni odbor je izvršio i promjenu na čelu uprave ovog javnog poduzeća, pa umjesto kadra Stranke za BiH Amera Jerlagića, EP BiH sada vodi esdepeovac Elvedin Grabovica. Osim njega, Nadzorni odbor je imenovao i ostale članove Uprave, odnosno šestero novih izvršnih direktora u EP BiH. Kao i dosad, među njima nema Hrvata i Bošnjaka. Treba li kazati, svih šestero je vrlo blisko jednoj od dvije vodeće stranke u novoj Vladi. Troje izvršnih direktora su rezultat kadrovskog odabira u SDP-u, a troje su birali kadrovi u SDA.

Istine radi, treba reći da je i Uprava Elektroprivrede HZ HB također sastavljeno isključivo od hrvatskih kadrova, ali to nije slučaj s Nadzornim odborom ove tvrtke, koji također predlaže federalna Vlada. Teško je objasniti zašto barem formalno odgovorni u Vladi FBiH nisu na neko od 15-ak ključnih rukovodećih mjesta u velikom sustavu kakav je EP BiH, postavili osobu hrvatske ili srpske nacionalnosti. Stranke potpisnice platforme ne samo da su pokazale da se neće odreći čvrste stranačke kontrole nego šalju i jasnu poruku kako će elektroprivrede, pa i telekomi u Federaciji i ubuduće biti nacionalno podijeljeni. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovakva praksa objasniti javnosti, a posebno biračima kojima su danas vladajuće stranke obećavale da javna poduzeća u FBiH više neće biti isključivo vlasništvo pojedinih naroda i stranaka.

Komentara 3

FY
Fuck you Mother Fucker
21:36 14.06.2011.

Inace i da Covic postavi Bosnjake u EP HZ HB, to nije isto, EP BIH barata sa vise od 700 miliona EUR godisnje, BH Telekom takodjer, samo te dvije firme imaju vise prometa i profita od cijele ******** ili zapadne Hercegovine.

PA
park
14:43 14.06.2011.

Nisu postavili zato što Srbi i Hrvati žele ovu zemlju da unište i podjele , e nećete više jesti iz naših ruku .....

FY
Fuck you Mother Fucker
21:33 14.06.2011.

Eh Jazvicu, bas si Jazavac. Pa sto ti Covic ne postavi u EP HZ HB Bosnjake i Srbe? Sta je sa Aluminijumom, i to je FBIH tvrtka? Sta je sa telekomom iz Mostara, i to je FBIH tvrtka, barem na papiru? Jazvic se pravi jazavac. On bi u bosnjackom EP BIH multikulti ekipu? I kad su oni to tako nesto obecali?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?