ratni zločini

Potvrđene kazne srpskim vojnicima za zločin u Srebrenici

srebrenica
Reuters/PIXSELL
29.04.2013.
u 16:09

Prizivno vijeće Kosu je smanjilo kaznu za šet, Kojiću za devet, a Golijanu za četiri godine

Prizivno vijeće Suda BiH izreklo je danas pravomoćnu presudu kojom su četvorica pripadnika Vojske Republike Srpske osuđeni zbog ratnih zločina u Srebrenici na zatvorske kazne između 15 i 35 godina, javlja agencija Beta. Franc Kos, poznat pod nadimcima Slovenac i Žuća koji je prema Interpolovoj tjeralici uhićen prije tri godine na graničnom prijelazu Bajakovo, osuđen je na 35 godina zatvora, Stanko Kojić na 32, Zoran Goronja na 30 i Vlastimir Golijanin na 15 godina zatvora.

Oni su bili pripadnici 10. diverzantskog odreda Vojske RS, a 16. srpnja 1995. na vojnoj ekonomiji Branjevo kod Zvornika, sudjelovali su u likvidaciji najmanje tisuću srebreničkih Bošnjaka. Sudsko vijeće je utvrdilo da su Kos i Kojić strijeljane muškarce "ovjeravali" metkom u glavu te da su pripadnici Desetog diverzantskog odreda sudjelovali dva puta i u napadu na Srebrenicu sa zapovjednikom Miloradom Pelemišem, prije počinjenih zločina na vojnoj ekonomiji Branjevo. Prizivno vijeće Kosu je smanjilo kaznu za šet, Kojiću za devet, a Golijanu za četiri godine.

>> U pauzama strijeljanja Bošnjaka iz Srebrenice krvnici išli po pivo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije