ODLUKA

Povećava se broj vojnika austrijskog kontingenta u BiH

komšić
VL FOTO
22.07.2010.
u 07:44

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je Norberta Darabosa, saveznog ministra obrane i sporta Republike Austrije

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je jučer Norberta Darabosa, saveznog ministra obrane i sporta Republike Austrije. Na sastanku je izraženo zadovoljstvo sveukupnim odnosima BiH i Republike Austrije. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je zahvalnost Austriji za podršku koju pruža BiH, posebno za angažman austrijskih vojnika u okviru međunarodnih snaga u BiH.

Austrijski ministar je potvrdio privrženost njegove zemlje da podrži napredak Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je naglasio kako je angažman austrijskih vojnika u okviru međunarodnih snaga u BiH produžen do 31. prosinca 2010. te da je u kontekstu produženja mandata povećan i broj vojnika austrijskog kontingenta koji će umjesto dosadašnjih 310 iznositi do 400 ljudi. Istaknuo je važnost činjenice da su veoma dobro prihvaćeni u našoj zemlji gdje namjeravaju i ostati sve dok službene institucije BiH to žele.

Informirao je člana Predsjedništva BiH Komšića o razgovoru s predstavnicima Ministarstva obrane BiH, naglasivši da suradnja između dva ministarstva jako dobro funkcionira. Istaknuo je da je Austrija zainteresirana pružiti svoja iskustva s ciljem unaprjeđenja međusobne saradnje s Ministarstvom obrane BiH na planu transformacije Oružanih snaga BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je naglasio da su strateški ciljevi BiH ulazak u NATO i EU. Biti članicom NATO-a podrazumijeva i teške obveze koje je BiH spremna realizirati u kapacitetu u kojem to može, naglasio je Komšić i dodao da je BiH uvjetno dobila MAP te da NATO očekuje da se pitanje nepokretne vojne imovine riješi do rujna, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?