FINAL FOUR


Povijesni uspjeh momčadi iz grada s pet tisuća stanovnika

Laktaši
18.03.2013.
u 10:10

Klub iz Aleksandrovca suvereno je stigao do naslova ligaškog dijela regionalne ABA lige

Nitko, pa ni najveći optimisti u klubu, pa i sam Milorad Dodik, koji je zaštitni znak košarkaškog kluba iz Aleksandovca, nije vjerovao da Igokea može postati pobjednik ligaškog dijela regionalne ABA lige i da će u strašnoj konkurenciji stići do prvoga mjesta.

Suvereno do naslova


U konkurenciji starosjedilaca Eurolige, a koji su važili i za velikog favorita za pobjednika ABA lige Cibonom, Partizanom, Union Olimpijom, pa i Budućnosti, klub iz Aleksandrovca, klub iz grada koji pripada općini Laktaši, a koja se nalazi nekih tridesetak kilometara od Banje Luke, suvereno grabi k naslovu pobjednika ligaškog dijela regionalne ABA lige. Klub koji je utemeljen 1973. godine pod imenom Podkozarje, prošlih je godina uz Široki vodio i glavnu riječ na bh. košarkaškoj sceni. Premda su im Širokobriježani proteklih sezona uskraćivali naslov, a zajedno nekada europskog prvaka Bosnu gurnuli u drugi plan, ove sezone sve adute usmjerio je na regionalnu ABA ligu i u potpunosti uspio. I dok mnogi taj uspjeh dovode na razinu sportskog čuda, naslov ligaškog prvaka i izborena Euroliga uspjeh je koji ni jednom klubu iz grada s nekoliko tisuća stanovnika na europskim prostorima nije uspjelo. Općina Laktaši s tridesetak tisuća stanovnika i svega pet tisuća, koliko ima sam grad, iznjedrio je klub čiji se uspjeh teško može i s čim usporediti. Igokea će osim osvojenog ligaškog naslova biti i domaćin tzv. Final foura na kojem će se tražiti još dva kluba koja će nastupiti sljedeće sezone u Euroligi.

Uvjeti Eurolige

Unatoč silnom sportskom uspjehu i želje da svoje uspjehe podijele s navijačima iz mjesta kojem pripadaju, čelne ljude Igokee muče uvjeti koje od njih traži Euroliga. No, unatoč brojnim dvojbama, dezinformacijama, izvršni direktor Eurolige Jordi Berztomeu kazao je ako klub renovira postojeću dvoranu i zadovolji ostale preduvjete, nema problema da se registriraju za natjecanje i nastupom u toj dvorani. U Igokei su uvjereni da će takve uvjete ispuniti ili u dvorani u Laktašima, ili u banjolučkoj dvorani Borik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije