ODLUKA IZ HAAGA

Praljak će ipak morati vratiti 3,3 milijuna eura

slobodan praljak
Goran Stanzl/PIXSELL
29.08.2013.
u 15:49

Loša vijest za Praljka: Riječ je o troškovima zastupanja na sudovanju dugom već desetak godina

Loša vijest za generala Slobodana Praljka - odlukom predsjednika Tribunala, Theodora Merona, Praljak će ipak morati vratiti sudu gotovo 3,3 milijuna eura! Riječ je o troškovima zastupanja na sudovanju dugom već desetak godina.

Odvjetnica Nika Pintar bila je, naime postavljena odlukom tajništva suda, a sve troškove obrane i troškove angažmana druge braniteljice (N. Ivanović) snosio je sud. Prošlog ljeta tužiteljstvo je “prijavilo” Praljka, jer je istragom utvrdilo da “raspolaže dostatnom osobnom imovinom za pokrivanje troškova obrane”. Tajništvo suda 22. kolovoza naložilo mu je da u roku od 90 dana vrati iznos od 3,3 milijuna eura.

General se žalio, jer je smatrao da činjenice o njegovoj imovini nisu točno utvrđene. No, tužiteljstvo je zatražilo da se Praljku mora ukinuti i boravak na privremenoj slobodi, jer, navodno postoji opasnost od bijega. Sudsko vijeće je tada odredilo da general mora boraviti u kućnom pritvoru. Praljak je, potom, sam zatražio da ga se vrati u pritvor u Scheveningenu,

U svojoj odluci Meron od tužiteljstva traži da, prethodno moraju Praljku specificirati traženi iznos po stavkama. Formalno, Praljak je sada ostao bez branitelja, a čeka ga višegodišnji žalbeni postupak na prvu presudu od 20 godina zatvora.

>> Autor snimke rušenja mosta: Praljak je zaslužio veću kaznu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije