PREMIJER LIGA

Pred praznim tribinama Š. Brijeg pobijedio Budućnost 2-1

siroki
Tomislav Milićević
22.11.2010.
u 15:48

Široki Brijeg je do pobjede došao tek petnaest minuta prije kraja susreta na Pecari

U posljednjem susretu jesenskog dijela premijerligaškog prvenstva Široki Brijeg je na Pecari teškom mukom savladao čvrstu i borbenu momčad banovičke Budućnosti. Da uoči utakmice Široki Brijeg - Budućnost nije bio uključen razglas (tko zna kome namijenjen), ozračje bi bilo kao na kakvom pogrebu. A kad je susret počeo malobrojnim povlaštenim gledateljima i novinarima malo je nestvarno bilo slušati riječi koje su igrači međusobno razmjenjivali.

Gosti su iznenada došli u vodstvo u 6. minuti nakon ubačaja s boka Emira Halilovića, kada je loptu nespretno i neobranjivo u vlastitu mrežu skrenuo Brazilac Wagner. Uslijedio je pritisak Širokobriježana željnih što bržeg izjednačenja, ali borbeni gosti vješto su se branili. Saveznik im je bio težak travnjak, natopljen vodom.

Prva prilika u 24. minuti

Prvu pravu priliku za domaće u 24. minuti imao je kapetan Dalibor Šilić, ali je vratar Budućnosti Muris Husić odlično obranio. Dvije minute kasnije i vratar domaćih Dejan Bandović istaknuo se hrabrom obranom, kada se našao oči u oči s Emirom Halilovićem koji je pobjegao obrani domaćih. Mateo Roskam u 32. minuti nije iz blata s tri-četiri metra uspio pogoditi mrežu, kao ni Wagner nekoliko trenutaka kasnije s vrha šesnaesterca. Ipak, pritisak Širokobriježana urodio je plodom u 35. minuti.

Penal za Široki

Nermin Čolić oborio je u šesnaestercu Hrvoja Mišića, sudac Emir Pilav dosudio je jedanaesterac, a siguran s bijele točke bio je Šilić. U 50. minuti vratar Budućnosti Husić na gotovo isti način kao u prvom poluvremenu ponovno je spriječio Šilića u postizanju pogotka. Malo kasnije Husić je spretno pokupio jednu tešku loptu upućenu s dvadesetak metara kojom ga je pokušao iznenaditi Šilić.

Što je vrijeme više odmicalo, blato je sve više ometalo igrače kontrolirati loptu. Gosti su se spretno branili, domaći pokušavali pojačati pritisak, pucajući često i s većih udaljenosti, ali bez ikakva uspjeha. Vratar Husić kao da je začarao Matea Roskama, Ivankovića, Wagnera i suigrače u postizanju pogotka. U 76. minuti napokon pogodak. Akciju je započeo Goran Zakarić, Jure Ivanković je uposlio slobodnog Wagnera, a ovaj svom snagom s dvanaest metara poslao loptu i za ovaj put potpuno nemoćnog Husića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?