Grude

Predsjedatelj na sjednici bit će prof. Mladen Leko

mladen leko
VL FOTO
28.03.2012.
u 09:28

Na dnevnom redu naći će se prijedlog proračuna općine Grude, kao i o izvršenju proračuna za 2012.

Godišnjica pada Općinskog vijeća u Grudama očito ima u sebi i nešto više od sentimentalne vrijednosti. Prošle godine, na dan 30. ožujka, ništa nije nagovješćivalo raspad Općinskog vijeća, no on se dogodio tako što je HSP prešao u oporbu zbog, kako su tada naveli, neslaganja s radom načelnika, no postojalo je neslaganje i s koalicijskim partnerima o čemu se rijetko govorilo.

Brod koji tone

Tadašnji predsjednik Josip Šimić podnio je ostavku, i svi pokušaji formiranja Vijeća nakon te sjednice bili su bezuspješni. Situacija u kojoj se našla općina Grude, kao jedan brod koji tone, u posljednjih godinu dana i više je nego složena. U ovoj godini, načelnik Viktor Marić donio je odluku o privremenom financiranju općine. Nažalost, zbog teškog zdravstvenog stanja, načelnik je bio prisiljen imenovati zamjenika, i to Ljubu Grizelja koji je po preuzimanju funkcije razgovarao s predstavnicima svih političkih opcija u Grudama. Iz stranaka su svjesni situacije u kojoj se našla njihova općina, a to potvrđuje i sjednica najavljena za ovaj petak. Na dnevnom redu naći će se tri točke. Prva točka dnevnog reda je usvajanje izvoda iz zapisnika s 25. sjednice Općinskog vijeća Grude.

Druga je prijedlog proračuna općine Grude za 2012. godinu, dok je na trećoj točki dnevnog reda prijedlog odluke o izvršenju proračuna općine Grude za ovu godinu. Također, na dnevnom redu naći će se i usklađivanje Statuta srednje i osnovnih škola na području općine Grude.

Kako stoji u priopćenju, sjednicom će predsjedati Mladen Leko, vijećnik HDZ-a 1990.

Jedinstvo

- Dva HDZ-a u Grudama su postigla dogovor oko izbora osobe koja bi bila predsjedatelj, te je zatraženo od svih 25 vijećnica da daju svoj potpis i dođu na sjednicu Općinskog vijeća u Grudama. Vrijeme je da se rad Općinskog vijeća počne realizirati. Kada pogledate točke postavljene na dnevni red, jasno je da se nikoga ne želi diskreditirati niti stvoriti bilo kakve sukobe. Cilj je da u ovakvoj situaciji svi jedinstveno funkcioniramo, i da donosimo odluke važne za Grude u cjelini - kazao je Mladen Leko. Kako doznajemo, na sjednici Općinskog vijeća dva HDZ-a ponudit će ime vijećnika Mladena Leke za predsjedatelja Vijeća ove općine koja je jedina u Bosni i Hercegovini bez predsjedatelja Općinskog vijeća. Sjednica Općinskog vijeća će se održati u dvorani općine Grude, u petak s početkom u 9 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?