Sastanak

Predstavnici Međugorja imaju rješenje za promet?!

sastanak
Mile Pavlović
19.03.2012.
u 11:49

Predložili su da se, prema uzoru na Dubrovnik, uvede jednokratna naplata za one koji žele posjetiti Križevac te da naplatna rampa bude na Ćorkovom Docu

Nakon što su u mještani Međugorja, ali i i Bijakovića, često isticali brojne probleme vezane uz odvijanje prometa i parkiranje vozila, čitlučki načelnik Ivo Jerkić sa suradnicima upriličio je radni sastanak s predstavnicima MZ Međugorje. Načelnik Jerkić nazočne je upoznao s odlukom OV-a Čitluk kojom je JP Broting ovlašteno da uređuje i naplaćuje parkiranje motornih vozila uz međugorsku prometnicu od mosta na potoku Lukoć do crkve sv. Jakova. Budući da se ta odluka uspješno provodi, na sastanku je zaključeno kako uređenje i naplatu parkirališta treba proširiti i na prometnicu koja vodi prema Ćorkovu Docu i onu prema raskršću za Čapljinu, u čemu su obećali svoju pomoć.

Više policajaca

Predstavnici MZ požalili su se na neke manjkavosti u radu policije. S tim u vezi zapovjednik PP-a Čitluk Ivan Milićević kazao je kako policijska ispostava Međugorje ne raspolaže dovoljnim brojem ljudi za pravodobno i kvalitetno obavljanje posla. Milićević je istaknuo kako je nadređenima isticao potrebu povećanja broja policajaca u Međugorju, ali se značajnije promjene u tom smjeru još nisu dogodile. Stoga su načelnik Jerkić i predstavnici MZ Međugorje zaduženi da u što kraćem roku obave argumentirani razgovor s mjerodavnim predstavnicima MUP-a HNŽ i energično zatraže povećanje broja policajaca u Međugorju. Na sastanku je istaknuta potreba žurnog rješavanja dugogodišnjeg akutnog problema parkiranja i prometovanja autobusa uskim ulicama.

Problem parkiranja

S tim u vezi sudionici sastanka predložili su kako se parkiranje autobusa na javne površine mora strogo kažnjavati, a mogli su se čuti i drugi zanimljivi prijedlozi vezani uz prometovanje autobusa. Jedan od prijedloga bio je da JP Broting izradi i OV Čitluk uputi novi prijedlog odluke kojom bi se ograničilo kretanje autobusa kroz Međugorje, odnosno da se na cestovnim pravcima za Križevac i Podbrdo iz smjera Ćorkova Doca za autobuse odredi obvezno jednosmjerno prometovanje. Predstavnici MZ predložili su da se uvede jednokratna naplata za one koji žele posjetiti Križevac te da naplatna rampa bude na Ćorkovom Docu. Prema tom prijedlogu, autobusi se više ne bi parkirali ispod Križevca. Budući da prometovanje autobusa predstavlja problem i za MZ Bijakovići, čiji predstavnici nisu bili na sastanku, dogovoreno je kako će se prijedlog odluke izraditi kada se obave razgovori i s predstavnicima Bijakovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?