Čapljina

Prekogranična suradnja s naglaskom na turizmu i razvoju

capljina
Frano Matić
21.03.2012.
u 12:17

Od Europske unije izaslanstva dvije zemlje dobile su sredstva od oko 450 tisuća maraka za realizaciju projekta

U dvorani hotela Mogorjelo u Čapljini je prezentiran projekt “Razvoj turističkog itinerera u prekograničnoj oblasti između BiH i Crne Gore”, a iza kojeg stoje Gospodarska komora Sarajevske županije i Montenegro biznis alijansa iz Podgorice u Crnoj Gori. Ove dvije institucije još su ranije od izaslanstva Europske unije u BiH dobili sredstva za realizaciju spomenutog projekta “teškog” oko 450.000 KM (oko 200.000 KM namijenjeno je BiH, a oko 150.000 KM za Crnu Goru). Sve je to dio velikog projekta “Program prekogranične suradnje BiH - Crna Gora, IPA-komponenta II” koje realizira također EU.

A ovaj turistički itninerer tj. trasa polazi iz općine Stari Grad u Sarajevu pa ide preko Konjica, Jablanice, Mostara, Čapljine, Stoca i Trebinja u BiH pa sve do Nikšića, Kotora, Herceg Novog i Tivta u Crnoj Gori. Ovo je jedan od rijetkih projekata u posljednjih 20-ak godina koji na ovako temeljit turistički način povezuje cijelu regiju, a osobito BiH i Crnu Goru. Prekogranični gospodarski razvoj s naglaskom na turizam i ruralni razvoj, stimuliranje ekonomskih, kulturnih i prirodnih resursa i potencijala, samo su neki od ciljeva projekta koji je prezentiran u Čapljini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?