NOVE ODLUKE

Premijeru i svim ministrima u RS-u ukinuto plaćanje mobitela i vozila

telefon
Arhiva VL
04.02.2011.
u 09:04

Ukinuto plaćanje računa mobitela iz proračuna i zabranjeno korištenje službenih automobila nakon radnog vremena

Od jučer je svim zaposlenim u Vladi RS-a, uključujući i premijera i ministre, te svim proračunskim korisnicima, izvanproračunskim fondovima i zaposlenim u javnim poduzećima ukinuto plaćanje računa za mobilne telefone iz entitetskog proračuna. Također, zabranjeno je korištenje službenih automobila nakon radnog vremena svim zaposlenim u Vladi, proračunskim korisnicima, zaposlenim u izvanproračunskim fondovima i u javnim poduzećima, s obvezom izvještavanja poštuju li se ove odluke. Osim ovih mjera uštede, koje su, kako tvrdi,premijer RS-a Aleksandar Džombić usvojene jednoglasno, donesena je još jedna kojom je ukinuta i reprezentacija svim spomenutim, ali je ostavljena za rukovodne organe.

Na sjednici entitetske vlade utvrđeno je da sva ministarstva za sljedeće zasjedanje pripreme prioritete u prvih 100 dana rada Vlade, koji će, tvrdi Džombić, karakterizirati „nabava računala iz Srbije za informatizaciju školskih ustanova“, zatim će se formirati agencija za akreditaciju fakulteta u RS-u te raditi na formiranju druge gimnazije u Banjoj Luci.

On najavljuje i investicije u Termoelektranu Ugljevik II, ali ne otkriva s kojim investitorima se pregovara o tom poslu, kako kaže, vrijednom oko 500 milijuna eura u sljedeće tri godine. Tražit će se, kaže, i “model financiranja” autoceste Doboj - Banja Luka, a najsretniji bi bio, kaže, “da to budu domaći izvođači”. Najavio je i sastanke s predstavnicima srbijanske i vlada drugih zemalja u okruženju, zatim otvaranje predstavništva RS-a u Beču te izmjene Zakona o akcijama u BiH.

Ključne riječi

Komentara 3

TU
Tuce
10:25 04.02.2011.

Jos samo da sebi ukine sve letove drzavnim avionom pa da vidi u kakvom su stanju ceste u RS bilo bi OK ovako pojeo vuk magarca to je samo jedna od Dodinih ujdurmi.

PA
park
11:46 04.02.2011.

Kako stvari stoje ovi iz \"60 minuta\" su imali pravo , oni nemaju prebijene pare , mirovine su upitne , a vlast na državnom nivou nije ni oformljena pa bogami ni love nema iz državne kase..... Koliko vidim ni ovee naše Županije bez vlasti nestoje puno bolje (na.pr.ZHŽ bankrotirala) pa će na kraju ispast da ovi koji imaju vladu najbolje i stoje !? Dill sa Dodikom mi se nije sviđo od početka , al sad je gotovo , bojim se da će opet ispaštat obični Hrvatski narod (u Sarajevu , Posavini , Usori , Tuzli.....) , popušili smo , a nismo trebali......

OL
oldday
08:20 06.02.2011.

Jadni ste: Ni slova o prosvjedima u Banjoj Luci!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?