TRAGEDIJA

Preminula Anđa Grubišić, nedavno stradala u eksploziji plinske boce

sovici
VL FOTO
02.11.2010.
u 08:39

Jačini eksplozije svjedoči i velika materijalna šteta u kući, kao i na dva auta, koja su bila ispred kuće

“Nikad veće jade u Bobanovoj dragi nismo vidjeli. K’o da je grom odjednom puk’o na cijelo selo. Ne vidiš što leti, puca, škripi. Žena prelivena krvlju, Matija. Bobanova draga je u ‘jadu’ kada su noseći u deki staricu, pečenu, trza se, Bože, onih jauka”, i jučer se to govorilo dok su čekali 15 sati kada je pokopana Anđa Grubišić, rođena 1935. godine.

Dolazila sestri

Često bi Anđa iz svog doma iz Neuma dolazila svojoj sestri Matiji koja je pet godina bila mlađa od nje. Dolazila bi Anđa radi ‘zaduve’. Anđa je mirovinu zaradila u Njemačkoj. Kasno se i udala, prije 13 godina za Franu Grubišića, koji je inače živio u Slavonskom Brodu. On se priženio i otišao u Neum. Najsretnija bi bila, kažu, kada je među svojim narodom.

Njezina najveća radost

“Uvijek bi nam govorila kako je ova kuća u Bobanovoj dragi njezina najveća radost. Kuću im je napravio brat Ante. Velike nesreće i kod njih, poginu na putu ovdje na prometnici, a bio je mlad čovjek.”

Taj dan prije deset dana nakon popodnevnog spavanja, oko 16 sati, Anđa je krenula u kuhinju kako bi napravila kavu. Zapalila samo jedno drvce šibice, plin i smrt. Matija je prošla s manjim ozljedama, jer ona je ostala još u sobi. Jauk bola ovih starica došao je do njihove sestre u Americi. Ona je odmah došla u Bobanovu dragu. Danas je Matija u njezinoj kući. Posljednjih dana, uz pomoć Općine Grude, kuća se ponovno gradi. Suze Anđinih susjeda, prijatelja, rodbine, ma cijele regije, svi su jučer u 15 sati suzama zalili sve Matijine rane.

Podsjetimo, starica Anđa Grubišić teško je stradala prilikom eksplozije plinske boce u kuhinji. Očevidom, koji su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Grude, utvrđeno je da je do eksplozije došlo uslijed akumuliranog plina u zatvorenoj prostoriji, točnije kuhinji. Uzrok curenja plina je, najvjerojatnije, neispravna plinska boca, koja je, kako su nam kazali u policiji, poslana na dodatna vještačenja. Prema neslužbenim informacijama, smrtno stradala Anđa bila je u kuhinji i pripremala kavu, a njezina sestra Matija bila je u susjednoj sobi i zadobila lakše ozljede prilikom eksplozije plina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije