ODLAZAK HOLBROOKEA

Preminuo tvorac Daytonskog sporazuma

holebrook
VL FOTO
14.12.2010.
u 07:41

The Washington Post prenosi da su mu zadnje riječi upućene obitelji i kirurzima bile 'Morate zaustaviti ovaj rat u Afganistanu'.

Američki diplomat Richard Holbrooke (69) preminuo je u noći na utorak u bolnici Georgea Washingtona. Holbrookea su u petak hitno  operirali čak 20 sati kako bi mu zašili puknutu aortu. The Washington Post prenosi da su mu zadnje riječi upućene obitelji i kirurzima bile 'Morate zaustaviti ovaj rat u Afganistanu'.

- Milijuni su ljudi diljem svijeta kojima je njegov rad spasio živote. SAD su sigurnije i svijet je sigurniji zbog 50 godina patriotske službe ambasadora Richarda Holbrookea - rekao je predsjednik Barack Obama.

Holbrooke je 1995. bio glavni tvorac Daytonskog sporazuma kojim je završen rat u BiH te je bio ključni igrač u Obaminom naumu da okonča 9-godišnji rat u Afganistanu. Služio je pod svakim demokratskim predsjednikom od Johna F. Kennedyja do Obame.


Iza Holbrookea su ostali supruga Kati Marton i dva sina iz prvog braka, prenosi Sky News.


Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
01:29 15.12.2010.

o mtrvima sve najbol;je i neka ga tamo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?